Haber

Yeni sezon, yeni başkan, yeni takım: Amedspor ‘yine’ diyor

DİYARBAKIR – Ülkenin ekonomik durumu o kadar kötü ki, Diyarbakır’da zengin ile fakir arasındaki uçurum görünür hale geliyor. Geleceği tahmin etmek imkansız. Sarsıntının insan ruhunda yarattığı sarsıntı unutuldu ama sarsıntının açtığı yaralar artık sarılamaz ve binlerce bina yıkılmayı bekliyor. Diyarbakır halkının son seçimlerde aldığı oylar iktidarı değiştirmeye yetmemiş, bunun siyasi çileleri umuda dönüşmemiştir. Isı berbattı ve tüm bu zihinsel gerilimde tüyler ürpertiyordu. Diyarbakır’ı ne mutlu edecek? Amedspor. Amedspor Diyarbakır’ın her yerinden insanları bir araya getiren bir takım. Amedspor bu özelliği ile “Futbol, ​​futbol sadece futbol değildir” sözünün vücut bulmuş halidir.

Amedspor’a yönelik saldırılar karşısında kenetlenen Diyarbakır halkı, takımın mağlubiyeti karşısında toplu bir üzüntü duyabilir. Çünkü Amedspor’a duruşunu, kimliğini, sahaya çıkma gücünü veren Diyarbakır halkıdır.

“Futbol taraftarı” veya “taraftar” yerine Diyarbakırlılar demeyi tercih ederim. Çünkü Amedspor’a sarılanların bir kısmının futbolla alakasının olmadığı yıllar geçtikçe herkes tarafından bilinir hale geldi.

Gazete Duvar Diyarbakır Temsilcisi Vecdi Erbay ve Amedspor Lideri Aziz Elaldı

MÜCADELE GÜZEL, SONUÇ KÖTÜ

Amedspor’un bir üst lige yükselmesi tüm Diyarbakırlıların beklentisi haline geldi. Sahaya seyircisiz çıkmasına, ırkçı tezahüratlarla karşılaşmasına, ekonomik sorunları çözememesine ve ağır cezalar almasına rağmen Amedspor’un 2. Lig’deki mücadelesi takdire şayan. Ancak saha içi ve saha dışı mücadele takımı Süper Lig’e taşıyamadı. Ekonomik, sosyal ve siyasi sıkıntılar içindeki Diyarbakırlıların yüzünü güldüremedi.

Amedspor yeni dönem hazırlıklarına yeni lider, yeni teknik direktör ve yeni transferlerle başladı. Yeni başkan yardımcısı Aziz Elaldı, kulübün pek çok tartışmayla döneme hazır olduğunun sinyallerini veriyor. Aziz Elaldı ile kulübün sıkıntılarını ve yeni dönem hazırlıklarını konuştuk.

‘BELESCİ MUHTEŞEM’

Aziz Elaldı başarılı bir iş insanıdır. Diyarbakır’daki başarılarıyla tanınır. Bu nedenle kulübün başına geçmesi tesadüf değil. Kendisine güvenenler, bir kulüp başkanı olduğu kadar bir iş adamı olarak da başarısını göstereceğine inanıyor.

Ayrıca Elaldı bir futbol tutkunu. Lise yıllarında amatör olarak futbol oynadığını söyledi. Her başarılı futbolcu gibi onun da bir lakabı vardı: Freeloader. Diyarbakır’a Beleşçi lakabı çok yakışıyor. Aklıma Bull Emin, Tilki Vehbi, Şorik Veysi gibi Diyarbakır’ın efsane futbolcuları geliyor.

Ancak Beleşçi Forvet’in futbol hayatı uzun sürmez. Kolu kırılınca ailesi onu tarladan çeker. Ardından üniversite, aile şirketi, iş hayatı devreye giriyor. Aziz Elaldı sahaları terk etse de futboldan asla kopmaz. Diyarbakırspor, DİSK Spor derken Amedspor’da aldığı görevlerle futbolla ilgilenmeye ve şehrin takımlarının başarılarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Bu görevi hakkıyla yerine getirerek bir üst lige çıkmaya çalışacağız.

‘GÖREVİMİ KESİNLİKLE YAPACAĞIM’

Yeni sezonla ilgili de “Başarılı olmayı seviyorum” diyen Aziz Elaldı, Amedspor’un bu yıl başarılı bir performans sergileyerek 1. Lig’e yükseleceklerine dair iddiaları olduğunu söylüyor.

Elaldı, “Bu nedenle STK’lar ve iş adamları benim başkan olmam için ısrar ettiler. Benim adım üzerinde birleştiler. 10 yıldır bu ligden çıkamadık ve bu lig artık canımızı sıkmaya başladı. Olmayan bir lig. Bize yakışır camiamıza yakışmaz, lige çıkmaya çalışacağız” diyor.

KULÜBÜN EKONOMİSİ DE DAHA İYİ OLACAK

Özellikle belediyelere kayyum atanmasından sonra Amedspor’un ekonomik sıkıntıları hiç bitmedi. Borç nedeniyle zaman zaman kulüp tesislerinin elektriği, doğalgazı ve suyu kesildi.

Yeni sezonda bu sorunlar devam edecek mi? Kulübün ekonomik sorunlarını çözmek için hangi çareler kullanılacak? Elaldı, “Amedspor’a geldiğimizde tek bir sportif başarıya gelmedik” diyen Elaldı, yönetim kurulunun ekonomik desteğine vurgu yaparak, “Bu kulübün birçok konusunu ele aldık. Bu kulübe kalıcı gelir yaratmak ve bu kulübü kurumsallaştırmak için adımlar atıyoruz.” .

Elaldı ayrıca “AmedStore gibi bir fiyatımız var. İstanbul, İzmir, Mersin, Adana gibi şehirlerde bu mağazayı açıp büyüteceğiz. Buradan kulübe gelir elde edeceğiz” dedi.

GÜÇLÜ BİR KADRO KURDUK

Elaldı’nın kulüp ekonomisini iyileştirmek için attığı bir diğer önemli adım da yeni transferler. Bu sezon için transfer ettikleri 8 oyuncuyla 2-3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Elaldı, “Bu sözleşme değerli, transfer ettiğim oyuncunun bonservisi için yarın tahmini 3 milyon alma şansımız olacak” dedi. Bu da kulübe ekonomik olarak katkı sağlayacaktır. Daha önce 1 yıllık kontratları vardı. Futbolcu bir yılın sonunda ayrıldığında kulübe ekonomik olarak katkısı olmadı” dedi.

Elaldı yeni transferlere vurgu yapıyor. Bölgenin çeşitli illerinden genç ve başarılı futbolcuları transfer ettiğini söyleyen Elaldı, “Amedspor’da oynamak isteyen futbolcuları transfer ettik. Çok güçlü bir kadro oluşturduk. Türkiye’nin 2. ve 1. liglerinden en iyi oyuncuları aldık. prestijini geri getirmek için çalışıyoruz.Sahada aslanlar gibi oynayacak futbolcular istiyoruz.Öyleyse korkak değil Amedspor için mücadele edecek bir adam istiyoruz.”

Gazete Duvar Diyarbakır Temsilcisi Vecdi Erbay ve Amedspor Lideri Aziz Elaldı

HAYRANLARA DAVET

Amedspor yeni lider, yeni teknik direktör ve yeni transferlerle yeni döneme hazırlanıyor. Tüm bu yenilikler, geçen dönem gruba küsen ve stada gitmeyen taraftarları cezbetmeyi başarabilecek mi?

35 bin kişilik statta ortalama 12 bin taraftarla oynadıklarını hatırlatan Elaldı, bu dönemi argümanlarla anlatıyor. Aziz Elaldı, “Şehir birleşti, dünyadaki tüm taraftarlarımız birleşti” diyor.

‘CAMİSİN YÜKSELMESİ GEREKİYOR’

Aziz Elaldı’nın Amedspor’u sevenlere yaptığı açıklama şöyle oldu:

“Ortalığı ayağa kaldırmalıyız. Birlik olmamız lazım. Sosyal medyada art niyetli, saçma sapan yaklaşımlara bakmamalıyız. Bu sene Diyarbakır’ın bu kulübe kenetlenmesi gerekiyor. Biz de olumlu eleştiriler yapmalıyız. Taraftar istiyoruz.” Diyarbakır da bize güvensin. Birlikte bu iş olur” dedi. Süper Lig’e gidiyoruz.”

Geçen dönem Amedspor ile ilgili yazdığım “Çünkü şehrin sevinmeye ihtiyacı var” yazısını bitirmiştim. Amedspor’un bu dönemde şehrin ve dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarını sevindirecek şampiyonluğu kazanması temennisiyle bu yazımı bitirmek istiyorum. Haydi Amedspor’a.

haber-dilovasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu