Yaşam

DEÜ’yü tercih edecek öğrencilere YÖK’ten destek bursu

Türkiye’nin “Araştırma Üniversitesi” unvanına sahip 20 üniversitesinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), makul dersleri tercih eden öğrenciler için YÖK’ten ‘Destek Bursu’ aldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Geleceğin Dokuz Eylül öğrencilerine akademik hayatları boyunca her zaman önemli destekler var. Yükseköğretim Kurulu, seçkin Üniversitemizin bölümlerini tercih edecek öğrencilerimizin başarılarına karşılıksız burslarla katkı sağlamaktadır.”

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), araştırma üniversitesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) bazı bölümlerini tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs vereceğini duyurdu. Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisliği alanlarında tercih yapacak olan öğrenciler belirli şartları sağlamaları halinde karşılıksız burs alacaklardır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı; Türkiye’nin en eski eğitim fakültelerinden biri olan Buca Eğitim Fakültesi’nde belirli öğretmenlik bölümleri ile Rehberlik ve Manevi Danışmanlık bölümlerini tercih eden öğrencilere karşılıksız burs verecek.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin önde gelen Araştırma Üniversitelerinden DEÜ’yü tercih edecek öğrencilere YÖK ve MEB tarafından ücretsiz burs esası verileceğini bildirdi. Ülkemize ve milletimize iyi bireyler yetiştirmek ve onları desteklemek kurumumuzun öncelikleri arasındadır. Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen burslar; Öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim hayatı yaşamaları, akademik ve sosyal imkanlara daha fazla ulaşabilmeleri, mezun olduktan sonra meslek hayatlarına daha donanımlı bir şekilde başlamaları büyük değer taşıyor” dedi.

 

“ÖSYM KILAVUZLARI DİKKATLİCE İNCELENMELİ”

Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Diğdem M. Siyez, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi, Türkiye’deki 20 Araştırma Üniversitesinden biridir. Bu nedenle üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz birçok alanda ücretsiz burs imkanından yararlanmaktadır. Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı bursları öğrencilerimize büyük ekonomik katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz gerekli kriterleri sağlamaları halinde Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisliği bölümlerinde verilen burslardan faydalanabilirler. Detaylarla ilgili bilgi ÖSYM kılavuzunda yer almaktadır. Tercih yapacak öğrencilerimizin kılavuzları detaylı bir şekilde incelemelerini önemle tavsiye ederiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu