Haber

Uganda’da okul saldırısında onlarca öğrenci öldü

Uganda’nın batısında bir okula Cuma gecesi düzenlenen silahlı saldırıda en az 41 kişi hayatını kaybetti.

İlişkili basın Okulun bulunduğu Mpondwe kasabasının belediye başkanı Selevest Mapoze’nin haberine göre, hayatını kaybedenlerden 38’inin öğrenci olduğunu söyledi. Mapoze, saldırıda bir güvenlik görevlisi ve iki yerel sakinin de öldürüldüğünü belirtti.

ReutersVe İlişkili basın Haber ajanslarına konuşan ordu ve hükümet yetkilileri, saldırganların okuldan bazı kişileri de kaçırdığını söyledi. Kaçırılanların öğrenci olup olmadığı ya da kaç kişi olduğu bilinmiyor.

Polis, Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki okula düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 8 kişinin hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Uganda polisi, saldırganların bir yurdu ateşe verdiğini ve okuldaki yiyecekleri yağmaladığını söyledi.

Uganda polisi, saldırının IŞİD bağlantılı Müttefik Demokratik Güçler grubu tarafından düzenlendiğini söyledi. Merkezi Doğu Kongo’da bulunan bu grup, yıllar boyunca Uganda’daki birçok saldırıdan sorumlu tutuldu.

Uganda polisi ve ordusunun Kongo’daki Virunga Ulusal Parkı’na kaçan gerçek saldırganların peşinde olduğu açıklandı. Uganda ordusu da kaçırılanları kurtarmak için Kongo’da sıcak bir takip yürüttüğünü doğruladı.

DW,AP,rtr,AFP,dpa/CÖ,JD

haberyesilyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu