Haber

Çin, ultra yüksek gerilim iletim hattı inşaatına başladı

şekilIndex0

PEKİN, 12 Haziran (Xinhua) — Çin, eyalet seviyesindeki iki bölgenin ortasında ultra yüksek voltajlı doğru akım iletim sınırının inşaatına başladı.

Çin Devlet Şebeke Kurumu’ndan Pazar günü yapılan açıklamaya göre, toplam 1.634 kilometrelik enerji nakil hattı projesi, Çin’in kuzeybatısındaki Ningxia Hui Özerk Bölgesi’nde başlayıp ülkenin iç kesimlerindeki Hunan eyaletinde sona eriyor. Sınır, eyalet düzeyinde altı bölgeden geçmektedir.

Şirket, toplam 28,1 milyar yuan (yaklaşık 3,95 milyar ABD Doları) yatırımla hayata geçireceği projenin ±800 kilovolt nominal gerilime ve 8 milyon kilovat nominal iletim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

Şirkete göre, proje tamamlandığında, ekonomik büyümesini sürdürmek için güçlü elektrik talebine sahip olan Hunan eyaletine iletim hattı üzerinden 36 milyar kilovat saatten fazla elektrik sağlanacağı tahmin ediliyor.

Proje, çoğunlukla ülkenin kuzeybatısındaki çöllerde ve çorak topraklarda rüzgar enerjisi ve fotovoltaik güç dahil olmak üzere saf enerji geliştirmek için geçen yıl açıklanan ulusal planın bir parçası.

Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarında zirveye ulaşacağını ve 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı hedeflediğini açıkladı.

abana-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu