Haber

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC İktidar Partileri Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) iktidar partileri arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Azerbaycan’dan Yeni Azerbaycan Partisi ve KKTC’den Milli Birlik Partisi (UBP) temsilcilerinin katılımıyla KKTC, ülkeler arasındaki siyasi bağların ilerletilmesini amaçlayan bir işbirliği anlaşması imzaladı. “3 devlet, tek millet” anlayışıyla. Başkent Lefkoşa’da imza töreni düzenlendi.

Törene KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Güçlü Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, diğer bakanlar, milletvekilleri ve yetkililerin yanı sıra her üç ülkeden siyasi partilerden heyetler katıldı. .

Concorde Otel’de düzenlenen törende anlaşmayı AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Yeni Azerbaycan Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budagov, UBP adına Genel Başkan ve Başbakan Ünal Üstel imzaladı.

İmza töreninde konuşan Üstel, taraflar arasında varılan anlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün, ‘3 devlet, tek millet’ sloganı doğrultusunda taraflar tarihi, uluslararası ve kurumsal bir anlaşmaya imza attı. Sevginin köprülerini güçlendirin ve ülkeleri arasındaki işbirliğini daha da yüksek seviyelere taşıyın. “Bu imzalarla ‘3 eyaletimiz, bir ulus’ söylemimiz artık uluslararası bir yasal boyut kazandı.” Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümünü en içten dilekleriyle kutlayarak, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’de iktidar partileri arasında işbirliği anlaşması imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ala, dünyanın iş birliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, UBP ve Yeni Azerbaycan Partisi ile vardıkları anlaşmanın bölge ülkelerindeki taraflara örnek olmasını diledi.

Ala, konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da kınayarak, “Gazze’de yıkıntıların altında insanlık, adalet ve merhamet duyguları kaldı. İsrail’in saldırılarını, katliamlarını, çocuk öldürmelerini kınıyorum. Gazze mümkün olan en kısa sürede.” İfadelerini kullandı.

Budagov ise, Azerbaycan ve Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda (TDT) gözlemci üye olarak yerini aldığını belirterek, KKTC’nin dünyada daha fazla tanınması için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurguladı. Uluslararası topluluk.

KKTC’nin tüm hilelere ve engellemelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yoluna devam etmesinin önemine işaret eden Budagov, TDT sayesinde KKTC ile Türk dünyası arasındaki bağların daha da gelişeceğine inandığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu