Haber

Taciz ettiği kadını araçla sürükleyerek yaralayan sanığa 10 yıl 4 ay hapis

BURSA’da sokakta yürüyen Büşra P.’yi (26) otomobiliyle takip ettiği, tepki gösterince sözlerle taciz ettiği ve otomobiliyle sürüklediği iddiasıyla tutuklanan Kazım Durmuş (57), 10 yıl ve “Cinayete teşebbüs, hakaret, cinsel taciz” suçlamasıyla açılan davada 4 ay. 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, ağustos ayında Osmangazi ilçesine bağlı Çarşamba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre güzellik uzmanı Büşra P., gece nöbetçi eczaneden oğluyla birlikte ilaç alarak kaldırımdan evine doğru yürümeye başladı. Büşra P., bir aracın kendisini takip ettiğini fark etti. Büşra P.’ye gelen otomobilin sürücüsü Kazım Durmuş, sözlü tacizde bulundu. Büşra P. de olayı kendisini arayan annesine anlattı. Tacizine devam eden Durmuş, elini otomobilin camından geçirerek yakasından yakalayan Büşra P.’yi yaklaşık 50 metre sürükledi. Oğlunun korktuğu olayda yaralanan Büşra P., ihbarla gelen ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Göğüs bölgesinden yaralanan ve sol elinin orta parmak kemiğini kıran Büşra P., yaklaşık 2 ayda sağlığına kavuştu. Büşra P., kendisini taciz eden Durmuş hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Kazım Durmuş, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘öldürmeye teşebbüs, hakaret, cinsel taciz’ suçlarından 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iki çocuk babası Kazım Durmuş hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Büşra P., Kazım Durmuş ve sanık avukatları katıldı. Sanık Kazım Durmuş, tacizde bulunmadığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi. Bir yerden bir araç beni takip etmeye başladı. 6 yaşındaki oğlumu arada bir kucağıma aldım. Ellerinde poşetler vardı. Araç tarafından takip edildiğim için bağırdım. Kimse bana yardım etmedi. Daha sonra annem beni aradı. Ona söyledim. Yanıma geldiğinde durumu fark etti ve bayıldı. Sanık, aracından bana sözlü taciz ve hakaretlerde bulunarak, “Senin bu saatte burada ne işin var?” Olayın ardından tedavi gördüğünü belirten Büşra P., tedavi maliyetinin 20 bin lira olduğunu söyledi. 10 YIL 4 AY HAPİS.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda Kazım Durmuş’a “öldürmeye teşebbüs, hakaret, cinsel taciz” suçlarından toplam 10 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu