Ekonomi

Sırbistan Başbakanı, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda Sırbistan-Çin ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı

ŞANGAY, 6 Kasım (Xinhua) — Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Şanghay’da düzenlenen 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIIE) “Sırbistan-Çin ilişkilerini daha da sağlamlaştırmak ve derinleştirmek için çok iyi bir fırsat olduğunu” söyledi.

Pazar günü başlayan ve Cuma gününe kadar sürecek olan 6’ncı CIIE’nin açılış töreninde konuşan Brnabic, fuarın onur konuğu olan Sırbistan’ın “kapsamlı, stratejik ve modern bir işbirliği” geliştirmek üzere Çin ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. sarsılmaz dostluk”

Sırbistan’ın fuarın önemini fark eden ilk ülkelerden biri olduğunu ve her yıl fuara katıldığını belirten Brnabic, ülkesinin çok sayıda Çinli yatırımcının ilgisini çektiğini sözlerine ekledi. 2018’den 2022’ye iki ülke arasındaki ticaret hacmi önemli ölçüde artarken, Sırbistan’ın Çin’e ihracatı yüzde 12,7 arttı.

Sırbistan ve Çin son yıllarda siyasi ve ekonomik işbirliğini sürekli olarak zenginleştirdi. İki ülke, geçtiğimiz ay Pekin’de düzenlenen 3. Nesil ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu’nda serbest ticaret anlaşması imzalayarak ikili iş birliğinde yeni bir sayfa açtı.

Brnabic, serbest ticaret anlaşmasını doğru bir şekilde değerlendirmeyi ve ikili işbirliği potansiyelinden gelecekte de yararlanmaya devam etmeyi umduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu