Haber

Rus siyaset bilimci: ABD, Türkiye’nin bağımsız politikasından son derece rahatsız

Rusya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilimsel Bilgiler Enstitüsü Yakın ve Sovyet Sonrası Doğu Bölümü Lideri Vladimir Avatkov,Radio Sputnik’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve ABD için son derece değerli olduğunu söyledi. türkiyeiçermek RusyaRusya’nın etrafındaki tüm tarafsız devletleri zayıflatmaya çalışabileceğini söyledi.

Avatkov, Bu seçimler çok önemli. Türkiye bu yıl cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılını kutluyor. Erdoğan, ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten daha uzun süre yönetti ve yönetmeye devam etmek istiyor. Bu onun planları, başkalarının planları biraz farklı olabilir. Ne yazık ki Batılı ülkelerin defalarca dünyanın diğer birçok ülkesinin iç işlerine karıştığını gördük. Özellikle ABD elinden geldiğince müdahale etti. Şimdi de Türkiye’deki gelişmelerden son derece rahatsızlar. Avrupa Birliği aslında ABD’nin bir devleti ya da kolonisi haline gelmiş, Doğu ile Batı’nın ortasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti göreceli tarafsızlığını korumaya çalışmaktadır.söz konusu.

ABD’nin memnuniyetsizliğinin zaman içinde eyleme dönüşebileceğine işaret eden, Avatkov, Amerikalılar daha da ileri giderlerse Türkiye’nin eylemlerinden ciddi bir tehdit hissettikleri için Rusya çevresindeki tarafsız devletleri zayıflatmaya çalışacaklar. Bu Türkiye’yi, Güney Kafkasya’yı, Kazakistan’ı zayıflatma girişimi olacaktır. Daha önce de kısmen başvurdular, bu şekilde daha yoğun bir şekilde başvuracaklar.”terimleri kullandı.

nazimiye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu