Haber

Sakarya’da yüksek kesimler beyaza büründü

– Sakarya’da yüksek kesimler beyaza büründü

Keremali Yaylası beyaz gelinliğini giydi

SAKARYA – Sakarya’da mevsimin birinci kar yağışıyla birlikte kentin yüksek kesitleri beyaza büründü. Beyaz gelinliğini giyen Keremali Yaylasına gelen Yakup Pekdemir, “Bembeyaz bir manzarayla karşılaştım. Doğal güzellik ve eşsiz manzaralarla dolu ilçeye doğa ve fotoğraf tutkunlarının gelmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum” dedi.

Marmara Bölgesi’nde yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan mevsimin ilk kar yağışı, Sakarya’ya da düştü. Kentin rakım olarak en yüksek ilçelerinden olan Akyazı’nın Güzlek Mahallesi’nde bulunan ve doruğu bin 543 metre yükseklikte olan Keremali Yaylası yağışla bir arada beyaza büründü. Sakarya’nın en kısa zamanda, en yükseğe çıkılan ve misafirhanesi olan Keremali Yaylası’nda kartpostallık imgeler oluşmaya başladı. İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede kar yağışı aralıklarla sürüyor.

“Bembeyaz bir manzarayla karşılaştım”

Güzelliklerini görüntülemek için gittiği yaylada kar yağışıyla karşılaştığını söyleyen Yakup Pekdemir, “Akyazılıyım fakat uzun yıllardır Muğla’da oturuyorum. Doğa fotoğrafçılığı, videografi ve tanıtım işleriyle uğraşıyorum. Akyazı’ya da sonbahar ile ilgili hoş imgeler çekmek için geldim. Lakin iki haftadır tesirli olan yağış sebebiyle tabiata çıkma imkanı bulamadım. Bugün de Keremali Yaylası’na gelmek istedim ve bembeyaz bir manzarayla karşılaştım. Çok şaşırdım, sanırım ülkeye düşen en erken kar yağışlarından birisi. Akyazı, Sakarya’nın doğal güzellikleriyle dolu, en hoş ilçelerinden bir tanesi. Bütün tabiat tutkunlarını, macera severleri, fotoğraf tutkunlarını buraya davet ediyorum. Eşsiz görüntüler var ve birçok yerde keşfedilmemiş, katiyen tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu