Haber

Resmi Gazete’de ‘Vergisiz telefon’ kararı: 9 bin 500 TL ve yaş sınırı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde gündeme getirdiği “Üniversite öğrencilerine bedava internet, vergisiz telefon ve bilgisayar” vaadi resmiyet kazandı.

“Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Sağlanması Hakkında Karar” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, açıköğretim öğrencileri hariç 26 yaş altı üniversite öğrencilerine elektronik fatura ile yapılan cep telefonu ve bilgisayar cihazı alımlarında geçerli olmak üzere tek seferlik teknolojik cihaz ve internet desteği verilecek, Son satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi geçmeyen.

Karara göre, ikinci el ürün alımları kapsam dışında tutulurken, edinilen taşınabilir telefon cihazları destekten yararlandığı tarihten itibaren en az iki tam yıl boyunca yalnızca destekten yararlanan kişi tarafından kullanılabilir.

İnternet desteği, aylık maksimum 10 gigabayt olmak üzere, 12 ay boyunca ücretsiz olmak üzere yıllık 120 gigabayt ile sınırlı olacaktır. Bu destek aynı zamanda öğrencinin adına kaydedilebilir ve hatta kullanılabilir.

Usulsüzlük tespit edilmesi halinde verilen destek tutarı yararlanıcıdan faiziyle birlikte geri alınacaktır. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu