Teknoloji

Microsoft’un Yapışkan Notları İçin Yeni Tasarım

Microsoft tarafından geliştirilen ve işletim sistemlerinde bulunan Yapışkan Notlar, tasarımıyla yenileniyor.

Yapışkan Notlar adı verilen işletim sistemlerindeki pratik not alma aracına yönelik tasarım değişikliği yapılacak. Microsoft’un beta sürümlerde yaptığı değişikliklerin keşfedilmesiyle ortaya çıkan yeniliğe göre Yapışkan Notlar, tasarımıyla OneNote uygulamasını andıracak. Değişken renklere sahip olsa da varsayılan renk olarak mor ile gelecek olan Sticky Notes’un logosu da yeni.

Yapışkan Notlar OneNote Entegrasyonuna Gelebilir

Yapışkan Notlar için yapılan değişiklik sadece tasarım açısından düşünülmüyor. Çünkü Microsoft’un OneNote isimli uygulamasıyla işlevsellik sunan Sticky Notes’taki tasarım tercihlerinin sıradan bir değişiklik olmadığı düşünülüyor. Bazı uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde Yapışkan Notlar’ın daha sonraki güncellemelerde OneNote uygulamasına entegre edileceği ve alınan kolay notların daha sistematik ve kapsamlı bir şekilde OneNote üzerinde görünür hale geleceği belirtiliyor.

Microsoft’un Yapışkan Notları İçin Yeni Tasarım

Bu görsel değişiklikler, Yapışkan Notlar ile daha geniş OneNote platformu arasında daha derin entegrasyon potansiyeline işaret ediyor. Yenilemeye rağmen Yapışkan Notların temel işlevleri aynı kalacak gibi görünüyor.

Yapışkan Notlarda Neler Değişiyor?

Kapsamlı tasarım değişikliğine rağmen aracın özelliklerinde başka bir değişiklik bulunmuyor. Kod yapılarında bu yönde bir değişiklik tespit edilmedi. Kullanıcılar, aracı yerleştirebilecekleri çeşitli alanlarda aldıkları notları görüntüleyebilecek. Son notlar bölümünde yeniden alınan tüm notlar kolaylıkla görüntülenebilir. Tek değerli yenilik arama çubuğudur. Kullanıcıların çok fazla not alması durumunda arama çubuğu üzerinden arama yaparak aradıkları notu bulabilecekler.

Mobil Windows 10’dan Sonra Açıldı

Yapışkan Notlar ilk olarak Windows 10 ile hayatımıza girdi. Daha sonra taşınabilir cihaz entegrasyonuyla birlikte yaygınlaşması sağlandı. Hem Android hem de iOS üzerinde desteklenen araç, entegrasyonu sayesinde pratiklik sunuyor. Bu iki gelişmenin ardından Windows 11’e dahil olmaya başlayan araç için son bir tasarım değişikliği yapılacak.

habermahmudiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu