Ekonomi

Kütahya’da Melki mantar pazarı kuruldu

Kütahya’da mantar pazarı kuruldu

KÜTAHYA – Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde mantar pazarı kuruldu. Tavşanlı ilçesinde ve bölgedeki birden fazla popüler yerde Kanlıca adlı mantar pazarı, Kütahya çevresinde ise Melki adlı mantar pazarı kuruldu.

Tavşanlı, Emet ve Bursa Harmancık ilçesi dağlarında bulunan Melki dedikleri mantarların bu günlerde ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Hüseyin Akdağ, şöyle konuştu: “Melki dediğimiz bu mantar kısa sürede ortaya çıkıyor. Yağmurların yağmasıyla birlikte güneş çıkıyor. Bu tür mantarlar bazı nemli ormanlık alanlarda ortaya çıkıyor ve bulunması zor. Tereyağlı “Sarımsakla yapıldığında da çok lezzetli oluyor. Yemesi lezzetli ama toplaması da zordur. Belediyemiz sağ olsun bize burada yer gösterdi, burada satarak bir kaç kuruş kazanıyoruz. Bundan sonra yağış olmazsa fiyatlar artacak” dedi.

Tavşanlı Kargılı köyünden Süleyman Katulmuş, “Melki dediğimiz mantar, mantarın anavatanı dediğimiz bölge olan Alabar’ın Kargılı köylerinin ortasında yetişiyor. Diğer bölgelerde ise Kanlıca adı verilen mantar en çok Epsit civarındaki bölgemizde yetişiyor. Bolu ve Sakarya illerinde bu yıl oldukça bol görüldüğünü belirterek, “Ancak vatandaşların bilinçsizce toplanması ve toprağın bozulması ve yağışların yağmaması sonucu artık zorlaşıyor. Ekonomik değeri yüksek olan melki mantarı şu anda piyasada 80 ile 100 TL arasında satılıyor” diye konuştu ve herkesin yiyebildiği kadar toplaması gerektiğini sözlerine ekledi.

haber-baskil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu