Haber

İsrail’in Gazze’ye yönelik kara operasyonu planında sinir gazı ve kimyasal silah kullanılacağı iddiası

İsrail’in, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde gerçekleştirilmesi beklenen kara operasyonu kapsamında Filistinli direniş gruplarının tünellerine girmek için sınır gazı ve kimyasal silah kullanacağı iddia edildi.

Middle East Eye haber sitesinin Filistin direniş gruplarına yakın “üst düzey” Arap kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail’in Gazze’deki tünellerde, gözetiminde sinir gazı ve kimyasal silah kullanmayı planladığı belirtildi. ABD Delta Force komandolarından.

Haberde, İsrail ve ABD’nin Hamas’ı tünellere girerken hazırlıksız yakalamayı ve Hamas’ın elinde bulunan 220 İsrailli mahkumu kurtarmayı umduğu belirtildi.

Plana göre, sınır gazı ve kimyasal silahlar gibi uluslararası yasaklı silahların “açık bir zafer” kazanmak için kullanılacağının belirtildiği raporda, “Tünellere büyük miktarda sınır gazı pompalanacak.” ifadelere yer verildi.

Haberde bu iddianın ABD ya da bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadığı vurgulandı.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 704’ü çocuk, 1584’ü kadın ve 364’ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’den fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde ve çok sayıda İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 43 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihad Hareketi üyesi, 3 Hamas üyesi ve Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 üye hayatını kaybetti. bir gazeteci ve 4 sivil. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

kozaklihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu