Yaşam

Konyalı Çocuklar Yarıyıl Tatilini LEGO Bilim Haftası Etkinliklerinde Geçirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, sömestr tatilinde başta çocuklar olmak üzere her yaştan Konyalıya yönelik Konya Bilim Merkezi’nde “LEGO Bilim Haftası” etkinlikleri düzenliyor. Çocukların hem eğlenip hem de öğrendiği LEGO Bilim Haftası Etkinlikleri 4 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.


Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, “LEGO Bilim Haftası” etkinlikleri kapsamında başta çocuklar olmak üzere her yaştan Lego tutkununu ağırlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan, TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde başlayan “LEGO Bilim Haftası”nda Lego üretim modülleri ile 15 farklı atölye çalışması yapılıyor.

“LEGO Bilim Haftası” kapsamında ziyaretçiler, Lego imalat modüllerinin kullanıldığı atölye çalışmalarına katılabilecek; Kodlama becerilerini geliştirebiliyor, hazırlanan sahnelerde drama yaratabiliyor, tasarladıkları kara yelkenlileriyle yarışabiliyor, Türkiye’deki mimari yapılar hakkında bilgi edinebiliyorlar.
Atölyeler; Yaratıcı düşünme, ince motor becerileri, el-göz uyumu, problem çözme, sosyal beceriler ve erken matematik becerileri; form, sayı ve ölçüm gibi matematiksel kavramların temelini oluşturmaya yardımcı olur.

ÇOCUKLAR LEGOLARLA EĞLENDİ

Sömestr tatilinde aileleriyle birlikte “LEGO Bilim Haftası”nı ziyaret eden çocuklar, etkinliklerin çok eğlenceli ve çok keyifli olduğunu söyledi.

Lego tutkunu olduğunu ve 2 yaşından beri Lego yaptığını belirten Mehmet Selim, etkinlikleri çok beğendiğini belirterek, “Burayı mümkün kılan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. “Bunu yaptıklarına sevindim” dedi.

4 ŞUBAT’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

LEGO Bilim Haftası Etkinlikleri, yarıyıl tatilinin son günü olan 4 Şubat Pazar gününe kadar hafta içi 10.00-16:45, hafta sonu 11:00-17:45 saatleri arasında Konya Bilim Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu