Teknoloji

KIZILELMA’nın kilogramı yüz bin dolara mal oldu…

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in kapanış töreni gerçekleştirildi. Kapanış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.

“KIZILELMA’NIN KİLOGRAM DEĞERİ YÜZ BİN DOLAR”

TEKNOFEST’in kapanış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin üreten bir ülke olabileceğini vurguladı. “Türkiye yapabilir, başarabilir. Dünyanın refahı için çalışabilir, başarabilir. Aslında bugün TEKNOFEST’te bunu görüyoruz. TEKNOFEST’ler sayesinde Türkiye’de bir özgüven patlaması yaşanıyor. Gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızın bilime ve teknolojiye olan sevgisi. TEKNOFEST denilince inovasyon demek yüksek teknoloji demek, savunma sanayi ve müreffeh Türkiye akla geliyor. Arkanızdaki KIZILELMA kilogram başına yüz bin dolar değerinde. Ortalama İhracatımızın kilogram değeri 2 dolar bile değil. İşte mükemmel bir başarı.”ifadelerini kullandı.

“TAM BAĞIMSIZ VE İLERİCİ BİR TÜRKİYE’NİN YOLU ÜRETİMDEN GEÇER”

Türkiye’nin üreten ülke olma yolunda ilerlediğini kaydeden Şimşek, şöyle konuştu: “Bu bir ekosistem sorunu. Ekosistem sıkıntısı derken şunu kastediyorum. Çocuklarımıza merak, bilim sevgisi aşılayan bir festival var. Burada üniversitelerimiz var. Burada savunma sanayisinden her alana kadar firmalarımız var. Orta noktaya geliyoruz, birlikte öğreniyoruz, tasarlıyoruz. En önemli sanat eserlerine bakın burada. Fark ne biliyor musunuz? “Bu üretimden geçiyor. İhracat yoluyla oluyor. Burada TEKNOFEST aslında üretimin ve ihracatın önemli lokomotiflerinden biri haline geldi. Özellikle Sayın Selçuk’u ve T3 Vakfı’nı tebrik ediyorum. Ülkemiz adına bu ekibe minnettarız” dedi.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu