Haber

İstanbul’dan deprem bölgelerine yardım kesintisiz devam ediyor

İstanbul’da bazı ilçe belediyeleri tarafından “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından toplanan acil yardım malzemeleri depremin beşinci gününde de bölgeye gönderilmeye devam edildi.

İstanbul’da ilçe belediyeleri bir yandan acil yardım malzemelerini tırlarla deprem bölgesine taşırken, bir yandan da bölgeye gönderdikleri gruplarla çalışmaları takviye ediyor.

Depremin ilk saatlerinde bölgeye 26 arama kurtarma görevlisi gönderen Gaziosmanpaşa Belediyesi, 117 işçi, 37 iş makinesi ve servis aracıyla bölgedeki faaliyetlerini sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma (GOPAR) ve İstanbul Arama Kurtarma ekipleri de AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

AFAD başkanlığında Kahramanmaraş ve Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarına belediyeden 8 mühendis katılırken, çalışmalarda 3 sağlık personelinin yanı sıra 80 takviye işçisi ve şoför görev alıyor.

Bölgede 4 tır, 1 tır, 3 bekolu yükleyici, 1 yükleyici, 1 ambulans, 1 portatif fırın, 1 portatif mutfak, 1 portatif büfe, 24 otobüs ve minibüsle çalışan belediye, depremzedelere portatif araçla hizmet veriyor. günlük 10 bin ekmek kapasiteli fırın ve portatif mutfak. Sıcak yemek, ekmek ve su sunar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, deprem bölgesine ilk etapta toplam 35 TIR ile 52 bin 335 adet giysi kutusu, 20 bin adet battaniye, 18 bin 963 adet gıda kolisi ve 4 bin 765 adet ısıtıcıyı ulaştırdı.

Sultangazi Belediyesi’nin yardım kampanyası sürüyor

Sultangazi Belediyesi, çalışmalara katılmak üzere treyler damper, ekskavatör, kamyon, iş makinesi, JCB kazıyıcı-yükleyici, kamyon ve minibüsten oluşan araçları deprem bölgesine gönderdi.

Depremin ardından ilk 3 gün içerisinde belediye cankurtaran ekipmanlarından oluşan 65 adet yardım tırını bölgeye ulaştırdı.

Sultangazi Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı yardım kampanyasını Sultangazi Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda sürdürüyor. Vatandaşlardan toplanan gıda, battaniye, ısıtıcı, el feneri, pil, uyku tulumu, çadır, bot, mont, temizlik malzemesi ve bebek bezi gibi onlarca yardım malzemesi TIR’lara yüklenerek afet bölgesine gönderilmeye devam ediyor.

Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi ile Sultançiftliği Merkez Camii önünde bulunan portatif analiz aracında toplanan yardım malzemeleri de belediye ekipleri ve gönüllüler aracılığıyla depremzedelere ulaştırılıyor.

Maltepe Belediyesi 70 tır yardım malzemesi teslim etti

Maltepe Belediyesi, kurduğu yardım ağıyla birlikte, vatandaşların desteğiyle toplanan yardım malzemelerinden oluşan 70 TIR’ı başta Hatay ve Adıyaman olmak üzere depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırdı.

Maltepe Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Defne’ye bağlı Odabaşı Mahallesi’nde enkaz altından 15 vatandaşı çıkardı.

Antakya’da meydana gelen depremden 91 saat sonra arama kurtarma ekipleri 17 yaşındaki Ali Sarıbay ile 2 yaşındaki bebeği enkazdan sağ çıkardı.

Bölgede depremden etkilenen vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Maltepe Belediyesi sağlık ekipleri, 137 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunurken, 25 vatandaşa da ilk müdahalede bulunarak hastaneye sevk etti.

Maltepe Belediyesi Fen Bilimleri Müdürlüğü ise enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 6 işçiyle birlikte 3 JCB, 1 ekskavatör ve 2 büyük tonajlı kamyonu bölgeye gönderdi.

Bahçelievler Belediyesi de depremin ilk gününden bu yana bölgeye arama kurtarma ekipleri, iş makineleri ve 58 TIR yardım malzemesi ulaştırdı. Belediye de Hatay’a konteyner kent kuracağını açıkladı.

guneysinir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu