Yaşam

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Bit Pazarları ve Antikacılar

Antika eşyaları seviyorsanız ve ikinci el eşyaları kullanmayı seviyorsanız bu yazımız tam size göre sevgili okuyucu. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki bit pazarlarını sizler için derledik. “Eski şeyler rağbet görseydi bitpazarında ışık parlardı” sözünün doğru olduğu günümüzde, lütfen bitpazarları ve antikacılar için yazıya devam edelim…

Kaynak:https://www.flypgs.com/blog/nostalgic…

1. Horhor Antikacılar Çarşısı

İstanbul’un en tanınmış antika çarşılarından biri olan Horhor Antikacılar Çarşısı 7 katlı bir binada yer almaktadır. Seramik vazolardan saatlere, eski halılardan dekoratif eserlere kadar pek çok eski eşyayı burada bulabilirsiniz. Fiyatlar biraz yüksek olabilir, önceden uyarınız.

Adres: İskenderpaşa, Kırma Tulumba Sk. No:1, 34080 Fatih/İstanbul

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: 10.00 – 18.00 (Pazar günleri kapalıdır)

Ziyaretçi Yorumu: “Antika eşyaların çoğunu bulabilirsiniz.”

2. Feriköy (Bomonti) Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, oyuncaklardan kıyafetlere, hatta bardaklara kadar nostaljik ve antika her şeyi bulabileceğiniz eğlenceli bir pazar. Hiçbir şey almasanız bile eskiye dair her şeyin bulunduğu bu antika pazarında çok eğleneceksiniz.

Adres: Cumhuriyet, Semt Pazarı No:8, 34380 Şişli/İstanbul

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saatleri: Pazar günleri 09.00 – 18.00 arası açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel antikalar var ve ucuzlar. Çocuklar için ucuz oyuncaklar da alabilirsiniz. Harika insanlarla tanışın. Akşam 18:00 civarı ama sanırım saat 16-17:00 arası gidin. kalabalık…”

3. Kadıköy Bit Pazarı

Çoğunlukla elektronik eşyaların bulunduğu Kadıköy Bit Pazarı, eliniz boş dönmeyeceğiniz bir pazar. Oldukça uygun fiyatlarıyla sizi şaşırtacak olan bu bit pazarı biraz büyük olduğundan uzun vakit ayırmanızı öneririz.

Adres: Hasanpaşa, Uzunçayır Cd., 34722 Kadıköy/İstanbul

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Bit pazarı ile bildiğimiz semt pazarının aynı yerde olduğu, hayal edemeyeceğim kadar büyük, kapalı bir alanda bulunuyor. Neler oluyor? Bilgisayar modülleri ve çalışıp çalışmadığı belli olmayan her türlü elektrikli cihaz var. İş bilenler için cennet. Obur? Az sayıda tezgahta çok ucuz kitaplar, kullanılmış çömlekler ve her türlü kıyafet satılıyor. Nedense buradaki yorumların çoğunda ‘erken gidin’ yazıyor. Bence hiç de gerekli değil. Hiçbir şey bu şekilde yoluna giremez. ? Özetle gezilmesi gereken bir yer. “En azından tanesi 10 liraya lezzetli Ezine peyniri ve birkaç kitap aldım.”

4. Mecidiyeköy Antikalar Çarşısı

Antika mobilya arıyorsanız ancak ihtiyacınıza uygun modeli bulamıyorsanız henüz Mecidiyeköy Antika Pazarı’na gitmemişsiniz demektir. Mobilyaların yanı sıra binlerce dikkat çekici eser var.

Adres: Kuştepe, 34387 Şişli/İstanbul

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: 09.00 – 18.00 (Pazar günleri kapalıdır)

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem! Geçmişin esintileriyle dolu bir çarşıda aradığınız hemen hemen her şey mevcut. Film ve dizi yapımcılarının uğrak noktası, turistlerin ise favori mekanıdır. Boş zamanlarınızda mutlaka gezmeniz, gezmeniz ve alışveriş yapmanız gereken bir yer. Kesinlikle git!!”

5. Ataşehir Bit Pazarı

Hem ikinci el hem de sıfır eserlerin bulunduğu Ataşehir Bit Pazarı’nda çok uygun fiyatlara sanat eserleri bulabilirsiniz. Kapalı pazar yeri olduğu için yağmurdan, güneşten etkilenmezsiniz.

Adres: Barbaros, Atatürk Cd 42a, 34746 Ataşehir/İstanbul

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Bitpazarı ihtiyacınız olan her şeyin bulunduğu kapalı bir yer.”

Ankara Bit ve Antika Pazarı

6. Ulus İtfaiye Bit Pazarı

Çoğunlukla ikinci el televizyon, mobilya, kıyafet, bilgisayar ve ekipmanların satıldığı bu bit pazarı aslında oldukça geniş bir alanda bulunuyor.

Adres: Hacı Bayram, Aysın Sk. No: 4/A, 06010 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: 08.00 – 20.00

Ziyaretçi Yorumu: “İkinci el eşya, ikinci el ev eşyası, büro mobilyası, ev mobilyası, ofis mobilyası, endüstriyel mutfak ekipman ve malzemeleri, televizyon, tv üniteleri, bilgisayar, masa tablası, laptop, elektronik, ikinci el giyim “Eşya, ikinci el saat ve ev aksesuarları alım satımı için uygun bir yerdir.”

7. Çayyolu Antika Pazarı

Aklınıza gelebilecek her şeyin satıldığı Çayyolu Antika Pazarı’nın tezgahlarında dolaşırken aslında ne kadar yaşlandığınızı fark edeceksiniz.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 06810 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: Sadece Pazar günleri açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “Sizi tarihte yolculuklara götürecek. Hayatınızda bir daha göremeyeceğiniz ürünlerin satıldığı yer. Telefonlardan plaklara, eski biblolardan fotoğraf makinelerine kadar her türlü eski ürünü satın alabileceğiniz bir pazar. Satıcılar güler yüzlü ve ürünlerini anlatmaktan asla vazgeçmiyorlar. İster alın ister almayın, bu işi yapmayı seviyorlar. “Antika ürünleri inceleyerek birkaç saat geçirebileceğiniz ve en az birkaç kez gitmek istemeyeceğiniz bir pazar.”

İzmir’deki Bit Pazarları

8. Bornova İkinci El ve Antika Pazarı

Bornova İkinci El ve Antika Pazarı, İzmir’de aradığınız her türlü eseri, hatta çok değerli parçaları bulabileceğiniz bir pazardır. Gezmekten keyif alacağınız bu pazar haftanın makul günlerinde kurulmaktadır.

Adres: Kazımdirik, İzmir Etraf Yolu, 35100 Bornova/İzmir

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saatleri: Salı ve Pazar günleri açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok renkli ve çok çeşitli, aradığınızı bulabileceğiniz bir yer. Esnaflarla dolaşıp sohbet etmek, ardından bir yorgunluk çayı içerek günü bitirmek çok keyifliydi. Sabah 9’da açılıyor akşam 15:30 gibi toplanmaya başlıyorlar, erken gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü geniş bir alan ve keşfetmek için bolca zamana ihtiyacınız olacak. ? “

9. Yeni Özkanlar Pazaryeri

İhtiyacınız yoksa mutlaka göz atmak isteyeceğiniz bir pazar vardır, o pazar İzmir’deki Yeni Özkanlar Pazaryeri’dir. Piyasada hem ürün hem de eski ürünler varken biraz kafa karıştırıcı görünebilir, ancak uygun ürünler de var.

Adres: Kazımdirik, Kurtuluş Cd. 77 A, 35100 Bornova/İzmir

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saatleri: Perşembe ve Cumartesi günleri açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “Herşey var, aradığınız ne varsa, faydalı olsun olmasın, herkes kendine göre bir şeyler arıyor, birçok malzeme çöp olmaktan kurtuluyor.”

10. İzmir Bit Pazarı

Aradığınız hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz İzmir Bit Pazarı, diğer bit pazarlarına göre biraz daha pahalı gibi görünebilir. Hiçbir şey almasanız bile bu pazarı gezmek keyifli olacaktır.

Adres: Yenişehir Yenişehir Pazaryeri civarı, 35170 Konak/İzmir

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saatleri: Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “İnsanların ihtiyaç duyduğu birçok ürünü burada bulacağına inanıyorum ve insanlara tavsiye ediyorum.”

11. Yenişehir Bit Pazarı

Hangi gün olursa olsun bir şey almadan duramayacağınız Yenişehir Bit Pazarı, elektronik eşyalarını bulamayanların buluşma noktası gibi. Biraz sistemsiz görünebilir ama öğeler oldukça güzel.

Adres: Yenidoğan, 35360 Konak/İzmir

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: Hafta sonları açıktır.

Ziyaretçi Yorumu: “Her Pazar kurulan bit pazarında her şeyi bulmak mümkün. İlk hafta bulamasanız bile ikinci hafta mutlaka bulabilirsiniz. İnsanlara tavsiye ederim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu