Ekonomi

Halı ihracatı toparlanıyor: GAHİB Başkanı Erdoğan ve yeni kabineyi tebrik etti

Halı ihracatının uzun bir aradan sonra toparlanmaya başladığını ve eski seviyelerine ulaştığını anlatan GAHİB Lideri Zeynal Abidin Kaplan, seçimler ve yeni kabinenin açıklanmasının ardından yeniden göreve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, “Ekonomik istikrar üretimimizi ve ihracatımızı olumlu etkileyecektir.”

Türkiye’nin en değerli üretim ve ihracat işlerinden biri olan halı üretimi ve ihracatı, Mayıs ayının prestijiyle birlikte değerli bir toparlanma yaşıyor. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 2023 Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50,7 arttığını belirterek, gündemin önceliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’in yeni kabineyi açıklamasının ardından geldiğini söyledi. erdoğan ekonomi olması gerektiğini belirtti. Kaplan yaptığı değerlendirmede, “Öncelikle yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim. Açıklanan yeni kabinede göreve başlayan tüm Bakanlarımızı tebrik ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafindan ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler diliyoruz.Şubemiz Türkiye,Gaziantep için olduğu için bölgemiz için de çok değerlidir.Bölgemizde yaklaşık 50 bin kişi istihdam edilmektedir.Bu çok büyük bir değer ve değerdir. Gaziantep, bölge ve ülke ekonomisi için ancak son dönemde diğer sektörlerimiz gibi halı branşında da üretimden istihdama, hammadde temininden finansmana kadar çok önemli sorunlar yaşanıyor. ulaşmak için günler. Yeni kurulan hükümetimizin bu konuları gündemine alacağına ve bizlere nefes alacak çözümler üreteceğine inanıyoruz” dedi.

Halı fuarına büyük ilgi

Dünya halı üretim merkezi olan Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uluslararası fuarlarda önemli misyonlar üstlendiğini belirten GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, sektör olarak ilk kez ulusal ve yerli bir fuar düzenlemeye hazırlandıklarını sözlerine ekledi, “Sektörümüzdeki yeni trendlerin uluslararası pazarlara sunumu ve tanıtımında fuarlar büyük önem taşıyor. GAHİB, İHİB ve TÜYAP işbirliği ile CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nın ilkini İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. 5-8 Aralık 2023 ortası. Öte yandan 2024’ün prestijiyle Mayıs’ta Gaziantep’te, Aralık’ta İstanbul’da halı fuarları düzenleyeceğiz.Daha büyük katkılar sağlayacağız.Almanya’da düzenlenen fuarlarda gördük. hedef kitlemiz olan ülkeler vize sorunu yaşamaktadır.Katılımcılar ve ziyaretçiler bu fuarlara katılmakta zorluk çekmektedir.Yüksek fiyatlar ödeyerek bu fuarlara katılan Türk ihracatçıları istenilen verimi alamamaktadır. kalbi İstanbul’da atacak. Dünyanın her yerinden katılımcı ve ziyaretçiler bu fuarda buluşacak. Bu girişimimiz uluslararası fuarlar alanında da ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Fuarla ilgili her türlü çalışma devam ediyor ve dünyanın birçok ülkesinden fuara katılım için yoğun ilgi var. 40 bin metrekarenin üzerinde bir ön talebe birkaç haftada ulaştık. Önümüzdeki dönemde makine halısı üretiminin merkezi olan Türkiye’nin uluslararası halı fuarlarına da başkentlik yapmasını ve gelirinin ülke ekonomimize katma değer olarak yansımasını diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu