Teknoloji

Gizemli “perili ev” hikayelerinin arkasındaki sebeplerden biri o kadar gizemli olmayabilir.

Yakın tarihli bir Reddit gönderisi, birçok “perili” konutun araştırıldığını ve suçlunun doğaüstü değil, karbon monoksit zehirlenmesi olduğunu iddia etti.

Gerçekten de, bazı durumlarda bu en iyi açıklama olabilir ve bir toksikologa göre, karbon monoksit ve diğer zehirlenmeler, Viktorya dönemine ait musallat ve hayalet hikayelerinde artışAçıklayabilir.

1921’de American Journal of Ophthalmology’de yayınlanan inanılmaz derecede ayrıntılı bir rapor, dokuz yıl önce bir adamın bir meskene taşındığını ve Bir ailenin hayaletimsi görüntüler görmeye başlaması olayını belgeliyor. Yatmadan önce mutfakta tek başına meyve yemeyi seven baba, sürekli birinin kendisini izlediğini hissetmeye başlar ve diğer varlıklara dikkat çekmek için yüzünü koridora çevirir. Çocuklar hastalanır ve sararır. Oyuna olan tüm ilgilerini kaybederler. Baba ise siyahlar giymiş “tuhaf bir kadın”ın yemek odasından kendisine doğru yürüyen bir halüsinasyon görür.

Anne ise yıllar sonra göz doktoruna anlatmış, ” Saatlerce süren belirsiz ve garip rüyalar gördüm.der ve devam eder: “ Sabah kalkamayacak kadar yorgun ve hasta hissediyordum. G., sanki biri boğazından yakalamış ve onu boğmaya çalışıyormuş gibi gecenin bir yarısı uyandığını söyledi.

Mantıklı açıklamayı yapan babanın erkek kardeşidir. Ve daha sonra çocukların gözlerinde bariz bir hasar bulan göz doktoru açıklamayı doğruluyor. Tüm bunların nedeni evin sobasının bozulması ve karbon monoksit zehirlenmesiydi.

Bir “kötü ruh varlığı” beni takip ediyor!

Çok daha yeni başka bir olayda, yazar Carrie Poppy “kötü bir ruh varlığı” tarafından takip edildiğini hissetmeye başladığını söylüyor. Poppy işitsel halüsinasyonlar ve göğsünde garip bir baskı hissi geliştirmeden önce izleniyormuş gibi hisseder.

NPR’nin TED Radyo Saatine göre “ Sanki bir şey geçiyormuş gibi bir uğultu duyardım – belki okyanusun sesi.dedi ve ekledi: “ Ve ardından, orada bir şeyler olduğuna dair bu rahatsız edici duygu geliyor.” Poppy, evinde kendisini rahatsız eden bir şeyden çok bir iblis gibi hissettiğini söylüyor: ” Her gün eve gelirdim. Ve beyler, bu his çok kötüleşti. Geceleri orada yatakta otururdum. Her gece ağlardım. Ve göğsümdeki his daha da kötüleşti. Fiziksel olarak acı vericiydi.

Şans eseri, Google’da biraz arama yaptıktan sonra “hayalet avcıları” forumu ile temasa geçen Poppy için, karşısındaki insanlar şüpheci hayalet avcılarıydı ve kısa süre sonra ona söyledi Karbon monoksit zehirlenmesini hiç duyup duymadığını sormaya başladılar. . Şunu duyması adettendi: “ Araştırdım ve karbon monoksit zehirlenmesinin semptomlarının göğsünüzde bir basınç, işitsel halüsinasyonlar, uğultu ve açıklanamayan bir korku hissi olduğunu buldum.

Daha sonra gaz şirketi bir sızıntı olduğunu doğruladı.ve ona kontrolsüz bırakılmış olsaydı yakında ölebileceğini söyledi.

Tabii ki, karbon monoksit zehirlenmesi tüm hayalet raporlarını açıklamıyor.Bu olaylar, aldatmacalar, uyku felci sırasında halüsinasyonlar, kötü uykular ve otel müdürlerinin işlerini canlandırmaya çalışmaları gibi pek çok şeyle de açıklanabilir.

Bununla birlikte, toksikolog Albert Donnaykarbon monoksit ve diğer zehirlenmelerin rahatsız edici halüsinasyonlara neden olabileceğine ve bu teorinin, gaz lambaları ve zehirli duvar kağıtlarıyla çevrili Victoria halkının neden bu kadar çok musallat deneyimlediğini ve bunlardan büyülendiğini açıklayacağına inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu