Teknoloji

Birinci Taraf Oyunlar Xbox One İçin Gelmeye Devam Edecek mi?

Xbox Games Studios işvereni Matt Bootytarafından yapılan resmi açıklama ile Xbox One için birinci taraf oyun devralma fiziksel olarak sonlandırıldı. Ancak bu, konsol sahipleri için yeni birinci taraf oyunlara ulaşmak için bir sorun değil. Detaylar burada.


İlginizi çekebilir:  FTC, Activision Blizzard Satın Alma İşlemini Kalıcı Olarak Askıya Aldı


Hatırlayacağınız üzere Microsoft, Xbox One konsolları için takviye ve birinci taraf oyunlar sağlamaya, Xbox Series konsollarının çıkışından sonra iki yıl daha devam edeceğini duyurmuştu. Bu noktada Xbox işvereni Phil Spencer, önceki nesil konsolu alanların pişman olmasını istemediklerini ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Yakın zamanda yapılan bir röportaj, birinci taraf oyunlar anlamında Xbox One döneminin bir şekilde kapandığını ilan etti.

Xbox One için Birinci Taraf Oyun Artık Gelmiyor

Axios tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Xbox Games Studios işvereni Matt Booty, şirket olarak artık dokuzuncu nesilde olduklarını söyledi. Bu, Xbox Game Studios’un gelecekteki oyunlarının artık PC ve Xbox Series kullanıcılarıyla buluşacağı anlamına geliyor. Bu, uzun vadeli ancak içerik olarak hala desteklenen canlı hizmet oyunları için yayınlanacak yeni güncellemeleri içerecektir.

Hatta bu son Xbox Games Showcase 2023 sunumunda duyurulmuştu. Bildiğiniz gibi gördüğümüz oyunların tamamı PC ve Xbox Series platformlarına geliyor. Booty ise son noktayı bir şekilde koydu.

Aslında teknik olarak, yeni çıkan birinci taraf oyunları Xbox One’da oynamaya devam etmek mümkün olacak. Öyle ki Xbox Series için çıkan oyunlar Game Pass Ultimate bünyesinde bulut üzerinden oynanabilecek.

Öte yandan doğrudan rakip konumunda olan Sony, şu anda PlayStation 4 çağını tamamen kapatmış değil. Ancak geliştirilmekte olan birçok birinci taraf oyunun PlayStation 5 için piyasaya sürüleceğini hatırlatalım. Yani Japon teknoloji devinin önceki nesli geride bırakma zamanının yaklaştığını söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu