Haber

GELECEĞİ İNŞA ETMEYE BAŞARILI SON İLÇE BAŞKANI, GEÇMİŞE ​​AĞLAMAKTAN DAHA ÖNEMLİ

ARTVİN Yusufeli İlçe Başkanı Eyüp Aytekin, baraj sularına gömülen ve 153 yıllık tarihinde 7. kez taşınan ilçede 14 yıllık görev süresini anlattı. Eski mahallede yaptığı hizmetleri yeni mahallede yerine getirmek için gayret göstereceğini ifade eden Aytekin, “Geçmişin destanlarına gözyaşı dökmemize gerek yok. Geçmişe ağlamaktansa geleceği inşa etmek önemlidir. .”

Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı’nda 22 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenin ardından su tutma işlemi başladı; Su seviyesi her geçen gün yükseliyor. Kemer baraj sınıfında 275 metre ile Türkiye’nin 1., dünyanın 5. en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı havzasında 192 milyon metreküp su depolandı ve su yüksekliği 100 metreyi geçti. Yolların ve köprülerin dipte olduğu ilçede; terk edilmiş binalar da su ile kaplandı. Araziden kopan eski yerleşim yerinin son belediye başkanı ve yeni ilçenin ilk belediye başkanı olan Eyüp Aytekin, 153’üncü yılında 7’nci kez taşınan ilçedeki 14 yıllık görev süresini anlattı. yıl geçmişi.

‘HER ŞEY KAYDEDİLDİ’

Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin, eski mahalleye veda etmenin hüznünü ve yeni mahallenin yapım sürecine şahit olmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Çalıştığımız ve hikayelerimizi paylaştığımız mahallenin yok olduğunu görmek çok üzücü. Bir yandan millete hizmet ederken bir yandan da neleri taşıyacağımızın kaygısını yaşadık. Her şeyi dijital imkanlarla kaydettik ve buraların hikayelerini yazdık. Yeni mahallede yaşayacak olmaları üzüntümüzü kısmen de olsa hafifletiyor” dedi.

‘DUYGUYU SONUNA KADAR YAŞADIM’

Eski mahallede yarım kalan veya başarısız olan hizmetlere mensup olan Aytekin, “Bunu yapmasaydım değil de keşke yapsaydım. Yapsam diyeceğim şeyleri yapmak adettendir” dedi. biraz daha cesur davranmış daha fazlasını kazanmıştı.İnsanların ihtiyaçları ve yeni gelişmeler her geçen gün yeni ihtiyaçlar doğuruyor.Burada hayat hep hareket halinde devam ediyor.Baraj macerasının kaçınılmaz olduğunu görünce duygusal olarak doyasıya yaşadım.Ancak ben yeni şeyler yapmaya ve yeni ihtiyaçlara cevap vermeye ve eskiyi hatırlamaya zaman bulabilecek kadar zihinsel alanımız yoktu.Yeni ilçede ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz.Geçmişin destanlarına ağlayacak halimiz yok. Gelecek için geçmişe ağlamaktansa bir temel oluşturmak daha önemlidir” dedi.

‘BİTİRİLEN İŞLER GELECEĞE KAPI AÇACAĞIZ’

Eski mahallede yaptığı hizmetleri yeni mahallede sunmak için çaba sarf edeceğini belirten Aytekin, “Bir yılım kaldı ve bitirmem gereken projeler üzerinde çalışıyorum. İnşallah onları da bitireceğim. Benden sonra çalışacaklar olacaktır.Aşağı ilçede görev yapıp hemşerilerimize ‘Yusufeli yeni Yusufeli’ demiş olmak.Onlara ‘Oldu’ dedirtmek şereftir, inşallah hayırlara vesile olur. Yeni Yusufeli’ye ‘Biz buradan korktuk ama bakın burada böyle oldu’ demek. İnşallah yapılan çalışmalarla geleceğe bir kapımız olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu