Haber

Erdoğan ‘kaldıracağız’ dedi, bakan dedi: Röportajları röportaj gibi yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımına ilişkin görüşmelerin devam edeceğini ancak uygulama şeklinin değiştirileceğini açıkladı.

HaberTürk’e katılan ve soruları yanıtlayan Bakan Tekin’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘EĞİTİM ALAMAYAN ÖĞRENCİMİZ YOK’: 11 ilde deprem bölgelerinde yaklaşık 3,5 milyon öğrencimiz var. Depremden bu yana neredeyse önceki rakamlara göre 150 bin civarında öğrencinin azaldığını görüyoruz. Bu artık başlangıç ​​aşamasıdır. Süreç devam ediyor. Şu an elimizdeki bilgilere göre bu böyle. Toplamda depremden önce 11 ilde 10 bin 539 okulumuz, 114 bin 675 dersliğimiz vardı. 936 okulumuz ya yıkılmış, ağır hasarlı ya da orta hasarlı olup, gerekli incelemelerin yapılması imalat aşamasındadır. Dersliklere baktığımızda 11 bin 728 dersliğimiz eksik. 2 bin 773 yeni derslik hizmete açıldı. Konteynerlerde eğitim gören öğrencilerimiz var. Yıkılan okulların yerine bazen TOKİ ile bazen de hayırseverlerle iş birliği yaparak okullar yapıyoruz. Yaklaşık 4 bin derslik çelik yapı olarak inşa edeceğiz. Gelecek bahara kadar zamanında gelecek. Hedefimiz önümüzdeki eğitim-öğretim yılında derslik eksikliklerimizi gidermektir. Eğitim alamayan tek bir öğrencimiz yok. İnşaat süreciyle ilgili olarak takvimimiz önümüzdeki Eylül ayındaki deprem öncesi 11 ildeki okul sayısına ulaşmak.

SINIF TEKRARI SÜRECİN SAĞLIKLI İLERLEMESİ İÇİN DEĞERLİDİR: Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir ekibiz. Öğretmen arkadaşlarımızın bu toplantılarda şikâyet ettiği konu, sınıf tekrarıydı. Genel not ortalaması 50 olan öğrenci otomatik olarak sınıfı geçmiştir. Sınıf tekrarını gündemimize aldık. Öğrencinin eğitim sürecinin sağlıklı ilerlemesi açısından oldukça değerlidir.

DOĞRU BİR RÖPORTAJ: Milli Eğitim Bakanı olarak yeni arkadaşlarımızın aramıza gelmesini ve atanmasını istiyorum. İhtiyaç duyduğumuz öğretmenleri Hazine ve Maliye Bakanlığımızla paylaştık. 2024 bütçesi oluşturulacak. Toplam kamu sektöründe kaç işçinin istihdam edileceği sayısı belli olacak. Oluşturulan sayı içerisinde bu kadar öğretmeni istihdam etme yetkisine sahip olacağız. Artık bir rakam söylemek mümkün değil. Bu yıl öğretmen işe alım sürecini düzgün bir mülakat sürecine dönüştüreceğimiz için biraz zaman alacak. (“Cumhurbaşkanlığı’nın seçim manifestolarından birinde ‘mülakatların kaldırılacağı’ vaadi vardı” sorusu üzerine) Tam olarak öyle değil. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmelerin yapılış şeklinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu yüzden röportajları röportaj olarak yürütmeye karar verdik.

KAMERA İLE KAYDEDİLECEK: Her öğretmen arkadaşımız için istihdam edeceğimiz aday sayısının 3 katı aday davet edeceğiz. Her öğretmen adayına elektronik ortamda rastgele örnekleme yoluyla hazırlanmış bir soru sorulacaktır. Ders anlatır gibi öğrencilere anlatacak. Önünde arkadaşlarımız, ortada uzmanlardan ve okul müdüründen oluşan bir kurul olacak. Süreç sonucunda öğretmen arkadaşlarımızın neyi ölçeceklerine dair bir rehberimiz ortaya çıkıyor. Ardından 45 dakikanın son bölümünde öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavına ilişkin yazılı cevap verecek. Röportaj sırasında kayıt yapmak için. Sınavın tamamı kamerayla kaydedilecektir.

ERDOĞAN ‘KALDIRACAĞIZ’ DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 Salı günü katıldığı AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Adayı Tanıtma Toplantısı’nda “Kamuya açık röportajları kaldıracağız” dedi.

Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi’nde bu haliyle yer alan ‘mülakatlara’ ilişkin şunları söyledi: “Gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamalarına göre kamu alımlarını, zorunlu haller dışında mülakatları kaldırarak yapacağız. görev.” (HABER MERKEZİ)

haberzara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu