Teknoloji

Elon Musk’ın şirketinden çılgın proje… 105 kilometre uzunluğunda!

Elon Musk’ın sahibi olduğu The Boring Company, Las Vegas’ın altındaki tünel ağını 3,2 kilometre daha genişleteceğini ve orijinal planına 18 yeni istasyon ekleyeceğini duyurdu.

Başlangıçta Vegas Loop’u 105 mil uzunluğundaki bir tünel ve 51 istasyondan oluşan bir yer altı ulaşım sistemi olarak tasarlayan TBC, Nevada, Clark County’deki yönetim kurulu üyelerinin nihai genişlemeyi onaylamasının ardından şimdi mevcut planında. 69 istasyonlu 105 kilometre uzunluğunda levrekinşa edeceğim.

KOMİSYON ONAYI OLURSA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Nevada, Clark County’deki yönetim kurulu üyelerinin TBC’nin son projesini onaylaması durumunda istasyon sayısının artırılacağı ve ulaşımın rahatlayacağı belirtiliyor.

Şu anda, Vegas Loop’un yaklaşık 2 mil uzunluğunda olduğu ve Las Vegas Kongre Merkezi çevresinde beş durak olduğu söyleniyor.

TBC, Harry Reid Uluslararası Havaalanı, Allegiant Stadyumu, Las Vegas şehir merkezi ve Los Angeles’ı birbirine bağlamak için daha fazla tünel kazmayı planlıyor.

Yeni onaylanan istasyonlardan bazılarının, havalimanının yakınındaki Las Vegas Bulvarı’nın yanı sıra Chinatown, Town Square Las Vegas ve Harmon Square’de yer alacağı söyleniyor.

KAYNAK: HABER7

haber-tuzla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu