Haber

Büyükçekmece Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: 4 Gözaltı, Gazeteciye Saldırı

BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi’nde sabah saatlerinde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınan 4 kişi, belediye binasındaki işyerlerine getirilerek arandı ve incelendi. Soruşturmanın ardından 4 şüpheli geri götürülürken, bir grup gazetecilere saldırarak A Haber muhabirini darp etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “2009 yılından bu yana ilgili medya gruplarıyla planlı, programlı, senaryolu operasyonlar yürütüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri üzerinde baskı kurarak, iktidara yakın medyayla operasyonlar düzenleyerek. Bu ülkenin kaybolmaya yüz tutmuş demokrasisine daha fazla zarar vermekten başka işe yaramayacaklar.” “Verebilirsiniz. Bu nedenle herkesi sağduyuya davet ediyorum.” söz konusu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi’nde çalışan bazı personel hakkında rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlar Dairesi ekipleri konu ile ilgili soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda, bir inşaat firması tarafından inşaatına Nisan 2024’te başlanması planlanan yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşaatında temellerin atılmadığı belirlendi. gerekli fore kazıklar çakılmadı, sismik incelemeler yapılmadı, yapı müfettişleri hiçbir inceleme yapmadan uydurma raporlar hazırladı. Ekipler, belediye yetkililerinin rüşvet karşılığında kaçak yapılara inşaat ruhsatı verdiğini tespit ederek, raporları üniversite öğretim elemanlarından oluşan bilirkişi heyetine gösterdi. Heyetin çalışmaları sırasında belediye ruhsatlarının geçersizliğine ilişkin 2 farklı keşif raporu ve bilirkişi raporu alındı. Bunun üzerine polis bu sabah şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile Planlama ve Şehircilik Müdürü A.Ç.’nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, 8 adet tam altın, 2 adet yarım altın ve 43 adet çeyrek altın ele geçirildi. Şüpheliler işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü belediye binasındaki ofislerine getirildi. Çevik kuvvet ekipleri belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ofislerde inceleme yapıldı ve arama yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından 4 şüpheli, götürülmek üzere dışarı çıkarıldı. Belediye binası önündeki kalabalık, alınan meslektaşlarına alkışlarla destek verdi. Bu sırada kalabalığın bir kısmı olay yerindeki gazetecilere saldırdı. Kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi A Haber muhabiri Ahmet Vural’ı darp etti. Saldırganlar, aldığı darbe sonucu yere düşen muhabir Vural’ı tekmelemeye başladı. Diğer basın mensuplarının da gelmesiyle saldırganlar güçlükle sakinleştirildi, gözaltına alınan 4 şüpheli ise araçlarla götürüldü. A Haber muhabiri Vural, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Hasan Akgün, olayın ardından açıklama yaptı.

“ÖNDEN YAZILI SENARYOLARLA OPERASYONLAR”

Açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “2009’dan bu yana ilgili medya gruplarıyla planlı, programlı çalışmalar, senaryolar önceden yazıldı. Bizi kimse korkutamaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesinde haktan, hukuktan başka hiçbir şey olamaz. ve adalet. Bu bir insanlık durumudur. Eğer bir hata varsa.” Herkes bu hatayı düzeltmek için yola çıkıyor, özür diliyor ve düzeltiyor. 2024 yerel seçimlerine 72 gün kala, ‘Büyükçekmece Belediyesi’nde Operasyon’, hastane yatağındayım, altyazısının açık olduğunu gördüm. Telefonlarım kapalıydı, telefonlarıma cevap verdim. Arkadaşları aradı, ‘Evet liderim, buna benzer bir şey. “4-5 arkadaşımızı evlerinden aldılar. Şimdi belediyeye getiriyorlar. Burada odaları aranacak, taranacak. Sonra geri alacaklar.” “Buradayım değerli basın mensupları. Bu milletin, bu ülkenin, bu devletin Atatürk Cumhuriyeti’ne layık olması için herkesin sahada cesurca mücadele etmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri üzerinde baskı kurarak, operasyonlar düzenleyerek. Hükümet yanlısı medyayla bu ülkenin yok olan demokrasisine yalnızca daha fazla zarar vereceğiz.” Hasara neden olursunuz. Bu nedenle herkesi sağduyuya davet ediyorum. Peki lider, bugün belediyede ne oldu? Altyazılı televizyonda 22 kişi gözaltına alındı. Katip, mühendis ve mimarlardan oluşan 6 arkadaşımız sorguya alınıyor. Peki o 16 kişi nerede, kim bunlar? Belirtilen yüklenici ve o yüklenici. Yaptığı inşaatlarla ilgili olarak bakanlıkça görevlendirilen bina teknik personeli. Bilmiyorum, bunu bilerek söylemiyorum, belediye dışındaki bireylerle kime benzetilebilir? Kendisi binanın sahibidir ancak o binanın sahibinden daha önemlisi binanın denetiminden sorumlu olan yapı kontrol firmasının üyeleridir. Bağlı oldukları yer onlarladır. Yetkiyi veren makam Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Belediyemiz Planlama ve Şehircilik Müdürlüğü istenilen bilgi ve belgeleri, ruhsat dosyalarını ve eklerini imza karşılığında Cumhuriyet Savcılığına teslim eder. Bundan sonra olacakların bizimle hiçbir ilgisi yok. Şikayet, binanın zemin etüt raporuna göre imalat yapılmadığı yönünde… ‘Zemin etüt raporuna göre imalat yapılmadı’. Burada belediye ile inşaatçılar arasında yolsuzluk var. İstenilen yapılmadıysa mutlaka karşılığında bir fayda vardı. Öyle bir şey yok. Eksiklik varsa, belediyenin onayladığı projeye göre imalat yapılmıyorsa. Derhal durdurup düzelttirmeli veya düzelttiremiyorsa 3 gün içinde kendi belediyesine yani belediyemizin Planlama ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına teknik rapor sunmalıdır. Sunmaz’a cezai suçlamalar yöneltilecek. Bunu bildirmesi gerekiyor. Bireylerin hak, özgürlük ve dokunulmazlıklarını haksız bir şekilde taciz etmek veya rencide etmek, bu ülkedeki hiçbir otoriteye hiçbir şekilde zarar vermez; “Polise, adliyeye veya medyaya hiçbir şey kazandırmıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu