Haber

Büyükçekmece Belediyesi Kırklareli’de 3 Atatürk Anıtı’nın açılışını yaptı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında Kırklareli Demirköy ve Pınarhisar ilçelerine kazandırılan 3 Atatürk Anıtı törenle açıldı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki İğneada Beldesi ile Pınarhisar ilçesindeki Osmancıklı ve İslambeyli belde meydanları için yaptırdığı Atatürk Anıtları’nın açılış törenine yöre halkının ilgisi yoğun oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla İğneada, Osmancıklı ve İslambeyli ilçe meydanlarında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtları büyük bir coşkuyla açıldı.

“BU ULUSAL BİR GÖREVDİR”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün şunları söyledi:

“İğneada ziyaretimizde liderim Tahir Işık ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda dolaşırken Atatürk heykeli ile kaidesinin birbiriyle uyumlu olmadığını ve Atatürk’e pek benzemediğini gördük. Kendisi de görüşünü dile getirdi. Daha sonra, Anıtın değiştirilmesine karar verdik.Büyükçekmece Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak bu meydana çok güzel bir Ata heykeli diktik.Bugün Atamızı Anma Günü.Ölümünün 85’inci yılını anacağız.Bundan onur duyarız dedik. Bizim için açtık. Birlikte açtık. Atamız bize öyle büyük hizmetlerde bulundu ki, biz de Ata’nın fikirlerini paylaşmak isteriz. “Onu yaşatmak, onun ışığında yürümek bizim görevimizse, onu ayağa kaldırmak da milli bir görevimizdir. yüzü yeni ve genç nesiller tarafından unutulmasın diye heykelleri dikildi. Biz bunu yerine getirdik. Son derece mutluyum. Başkan Tahir’e çok teşekkür ediyorum. Eğer bu fırsatı vermeseydi bunlar olmazdı.”

“ATATÜRK’Ü RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

Kırklareli’nin üç ilçe meydanına dikilen Atatürk Anıtı’na karşı yöre halkı duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Ayşe Birsen Terzioğlu: “Eşimin memleketi İğneada. Şu an burada olduğum için çok mutluyum. Çok keyifli bir 30 Ağustos geçirdik. Kabotaj gününü kutladık. Cumhuriyetin 100. yılını kutladık. Bugün açılışta Sayın Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün takdim ettiği büstün “Biz her zaman Atatürk’ün arkasındayız. 10 Kasım’da Atatürk’ü rahmet ve saygıyla anıyoruz.”

-Nuran Tolukan: “Bugünümüzü Atatürk’e borçluyuz. Her şeyi, kadınların özgürlüğünü. O bu ülkeyi hediye etti. Bizi kurtaran oydu. Bu yüzden Atatürk’ün büstü yenilendi. Çok güzel. Biz Atatürk’ümüzle gurur duyuyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyenler için.” “

haber-ayas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu