Yaşam

Birçok Medeniyete Ev Sahipliği Yapan Manavgat’ta Denize Girebileceğiniz 11 Halk Plajı

Manavgat’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve kültürel açıdan yaşayan bir tarih olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu yazımda sevgili okuyucu, bu tarih kokan kasabanın havasını solurken kumu ve denizi ile oldukça ilgi gören halk plajlarından bahsedeceğim. Benimle bu sahilleri keşfetmeye var mısın? ?️

1. Şort Gündoğdu Plajı

Kısalar Gündoğdu Plajı Manavgat’ın en sakin plajı diyebilirim. Tesis, duş, soyunma kabini ve tuvalet yok bilginiz olsun…

Adres: Kısalar, İsimsiz Cad., 07550 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz mükemmel doğal kum, dip ayna gibi. Tek dezavantajı tuvalet, duş ve soyunma kabinlerinin olmaması.”

2. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çolaklı Halk Plajı

Halk plajında ​​ücretsiz şezlong ve şemsiyeler bulunmaktadır. Oldukça sakin, denizin suyu ılık ve sığ bu da çocuklu aileler için bir artı.

Adres: Side, 07550 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Muhtarın inisiyatifiyle yapılmış bir alan burası sanırım. Ona teşekkür etmelisin. Ücretsiz şezlong ve şemsiyeler mevcuttur, duş alabileceğiniz alan ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Biraz ileride de WC’ler var. Arabanız için girişte oldukça fazla alan var. Gün içinde çok gittik, 10 gün için oldukça yeterliydi. Deniz kumlu ve çabuk derinleşmez. Çocuklu aileler için idealdir. Hareket halindeyken alışverişe gidebilirsiniz. Orada da marketler var ama fiyatlarına bakmadık. Side bölgesinde deniz ve imkanlar açısından uygundur. Evrenseki halk plajından çok daha güzel ve ücretsiz.”

3. Side Halk Plajı

Side antik kentinden havalı şehre gerçek bir geçiş yeri olan Side Halk Plajı bu bölgenin en popüler olanıdır. Gün batımını kesinlikle izlemelisiniz.

Adres: Side, 07330 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz güzel, sığ su, ince kum, sakin ve sessiz.”

4. Evrenseki Halk Plajı

Evrenseki Halk Plajı, kumsalı, mavi bayraklı denizi ve manzarası ile oldukça kalabalık olabiliyor. Umarım tüten sigara izmaritleri ve şişeleri çöp kutusuna gider!

Adres: Ilıca, 07600 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Sahil güzel, deniz güzel. Akşama doğru hava biraz dalgalıydı o yüzden hemen derinleşmediği için sorun olmadı. Belediyeye ait şezlongları uygun fiyata kiralayabilirsiniz, tesisler yeterli ve temiz.”

5. Kumköy Plajı

Kumköy Plajı, belediyeye ait halk plajı ve otellere ait plaj alanı ile biraz daha bakımlı olabilirdi diye düşünüyorum. Deniz derinliği sığ, kumsalı keyifli.

Adres: Ilıca, 07600 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: “Plaj temiz, belediye çalışanları hoşgörülü ve güler yüzlü, kafede fiyatlar makul, personel çok iyi.”

6. Nar Plajı

Side antik kentinde denize girebileceğiniz ve keyifle vakit geçirebileceğiniz Nar Plajı belediyeye bağlı. Fiyatı oldukça uygun olan plajın denizi oldukça sığ, tuvaletler, kilitli dolaplar ve duşakabinler bulunmaktadır.

Adres: Side, Side selimiye Mahallesi, eski köy meydanı no:2, 07330 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış Saati: 09:00 – 18:00

Ziyaretçi Yorumu: “Antik kentte belediyenin plajı. Kişi başı 30 TL ücret alınmaktadır. Sahilde küçük bir büfe de var. Fiyatları küçük su için 10 TL, bidon için 40 TL gibi. Kumlu plaj. Ancak biraz geç giderseniz yer bulmanız zor olabilir. Denizin üzerinden çok uzun süre geçmiyor. Duş olanakları, tuvaletler ve soyunma yerleri var.”

7. Büyük Plaj

Denizi ve kumu oldukça beğenilen Büyük Plaj, Side Antik Kenti’ne oldukça yakındır. Deniz diğer plajlarda olduğu gibi oldukça sığdır.

Adres: Side, Barbaros Cd. No:8, 07330 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Sakin sakin su, wc yok, girişte tesislerin olduğu bölüm uygun.”

8. Çamiçi Halk Plajı

Duşakabin ve tuvaletler kıyıya biraz uzak olsa da Çamiçi Halk Plajı sığ denizi ve kumsalı ile beğeni topluyor. Şemsiye ve şezlonglar uygun fiyata kiralanabilir.

Adres: Sorgun, 07600 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Şezlong fiyatları adet başı 20 TL ve şemsiye de mevcut. Park sorunu yok. Kalabalık değil ve deniz bir anda derinleşmiyor.”

9. Manavgat Sorgun Halk Plajı

Sorgun Halk Plajı zaman zaman kalabalık olsa da yürüyüş parkuru, piknik alanları gibi kısımlar bulunuyor. Deniz bir anda derinleşebilir, bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır.

Adres: Sorgun, 07600 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: “Kalabalık ama huzurlu bir yer, kafanızı dinlemek istiyorsanız aradığınız yer burası Sorgun halk plajı, piknik alanı, deniz, yürüyüş yolu, park alanı, çok güzel, her şey gerçekten bir arada. ”

10. Manavgat Belediyesi Halk Plajı

Güneş korumalı bir halk plajı olduğunu düşünüyor musunuz? Manavgat Belediyesi tarafından işletilen halk plajı her türlü imkana sahiptir. Deniz bazen dalgalı olabiliyor.

Adres: Sorgun, 07600 Manavgat/Antalya (Manavgat Belediyesi mesire yeri)

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Plaj temiz ve güzel, giyinme, soyunma ve duş için her türlü imkan var, şezlonglar mevcut, belediyenin güzel bir tesisi var.”

11. Sorgun Halk Plajı

Halk plajı olarak örnek alınması gereken Sorgun Halk Plajı uygun fiyatı ve denizin verdiği keyifle herkesin mutlaka gidip deneyimlemesi gereken bir halk plajıdır.

Adres: Sorgun, 07600 Manavgat/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Manavgat belediyesine teşekkürler. Sahil çok geniş ve rahat. Banklar fazlasıyla yeterli. Sahilde değil ama yan tarafında sabit ahşap şezlonglar var. Otopark sıkıntısı yok, bol park yeri var. Yeterli tuvalet, duş ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Sahil kumlu ama deniz hep dalgalı ve çabuk derinleşiyor. Her şey bedava.”

hazrohaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu