Haber

AK Parti’nin Bursa’daki seçim kodları! Açıklanan adaylar nasıl karşılandı?

BURSA (İGFA) – Gazeteci Muharrir Mesut Demir’in yazısı…

AK Parti’nin Bursa’daki seçim kodları! Açıklanan adaylar nasıl karşılandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBelediye başkan adaylarının Bursa programındaki tanıtım toplantısı tüm siyasi partiler tarafından dikkatle takip edildi.

Salonun ambiyansı için büyük beğeni topladı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut GürkanCumhurbaşkanı Erdoğan ellerini kaldırarak hem parti üyelerine hem de seçmenlere birlik deklarasyonu verdi.

AK Parti’nin kalesi Bursa’yı önemseyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi mitingine de geleceğini duyurdu.

ADAY BELİRTME SÜRECİ NASIL GELİŞTİ? SON GÜN HANGİ İSİMLER DEĞİŞTİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın isminin açıklanmasının ardından gözler ilçe belediyelerine çevrildi.

Mustafa Dündar Osmangazi’de3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyeceği için alternatif Nilüfer Belediye Başkanı adaylığı masaya yatırıldı.

Bu değil…

İstanbul’da gevşetilen 3’lü dönem kuralının Bursa’da da uygulanmasına karar verildi.

Oktay Yılmaz Yıldırım’da Onun adı perde arkasında en güvenli isim olarak lanse edildi. Nitekim Oktay Yılmaz aday gösterildi…

İNEGÖL’DE KAMUOYU ANKETİ ‘ALPER TABAN’ DİYOR

En çok merak edilen ilçeler arasında İnegöl de yer aldı. Bu bölgede mevcut Belediye Başkanı Alper Taban en güçlü isim olarak sofradaki yerini aldı. Kamuoyu araştırmalarında memnuniyet oranı en yüksek isim ise Alper Taban oldu. Ve yeniden aday gösterildi.

Eski lider Refik Yılmaz ve eski milletvekili Zafer Işık Gemlik’te Ortada kıyasıya bir yarış yaşandı. Kulislere göre bir hafta Zafer Işık ismi öne çıkarken, bir sonraki hafta Refik Yılmaz ismi öne çıktı. Yarışın son virajına önde giren Refik Yılmaz’ın ismi son gün netleşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

KESTEL VE ​​KARACABEY’DE SON HAFTA HAREKETLER

Son güne kalan bir diğer ilçe ise Kestel oldu. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son dakikaya kadar öndeydi ama son günde Gençlik Kolları’nın istifa etmek istemesi üzerine Ferhat Erolİsim belirlendi.

Bu durumu kabul etmeyen Başkan Tanır, e-devlet üzerinden AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Tanır’ın Refah Partisi’nden yeniden aday olacağı söyleniyor.

Gürsumevcut belediye başkanı Mustafa IşıkAdaylık sürecinde yarışı önde götüren isim, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden duyuruldu.

Mevcut belediye başkanı Ali Özkan ve Ertem İşcan Karacabey’de isim yarıştı Ertem İşcan’ın ön planda olduğu sahne arkasına zaman zaman yansıdı. Geçtiğimiz hafta yapılan kamuoyu araştırmasının kazananı Ali Özkan oldu.

İZNİK VE ORHANGAZİ’DE GÜZEL YARIŞ

Mustafa Kaya Orhangazi’deGeçen haftaya kadar adı önde giderken, kamuoyu yoklaması sonuçlarıyla yeniden Bekir AydınTekrar aday gösterildi.

Nilüfer’in adı her zaman masaların başında yer alıyor. Celil Çolak ve Hatice Kübra YardımıYarışta açıklanan isim eski ilçe lideri Celil Çolak’tı.

Gökhan Dinçer ve Orhan Samast Mudanya’da Ortada bir yarış vardı. Geçtiğimiz ay yapılan kamuoyu yoklamalarında öne çıkan Gökhan Dinçer, adaylığı ilk kesinleşen isimlerden biriydi.

Kağan Mehmet Usta ve Osman Sargın İznik’te AK Parti Genel Merkezi ortada bir ileri bir geri gitti. Osman Sargın son haftaya önde girdi. Son gün ismi değişen ilçe İznik’te Kağan Mehmet Usta yeniden aday gösterildi.

DAĞ BÖLGESİNDE KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ?

Yılmaz Ataş Harmancık’taİsmi ilk günden itibaren perde arkasında belli oldu ve Yılmaz Ataş yeniden aday gösterildi.

KeleşGeçtiğimiz haftanın öne çıkan ismi Ali Mersin öyleydi. Aday ilanından 2 gün önce Mehmet Keskin İsmi sahne arkasına yansıdı. Ancak son gün isim tekrar değişti ve Ali DoğruCumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday gösterildi…

Kamil Turhan Büyükorhan’daİsmi kesin kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Lider Ali Aykurt ve Ali Osman Tayır da Orhaneli’de Arka alanda ise ortada kıyasıya bir yarış izlendi. Orhaneli’de son bir haftadır her geçen gün isim değişiyor. Son 2 günde Ali Aykurt ismi öne çıksa da son gün atılımıyla öne çıkan isim Ali Osman Tayır oldu.

Cumhur İttifakı Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı MHP’li Ahmet Beygirci, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydınolmuştu.

ALINUR AKTAŞ’TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A 18 SÖZ

Adayların belirlenmesinde kuşkusuz kamuoyu araştırmalarının sonuçları etkin rol oynadı.

Bazı ilçelerdeki kuruluşlardan itirazlar ve istifalar gelse de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı adayların son dönemde değişen isimleriyle kamuoyunda olumlu tepkiler geldi…

Bakalım nasıl bir seçimle karşılaşacağız?

AK Parti, Bursa’da 8 belediye başkanıyla yolculuğuna devam ederken, 5 belediye başkanına da teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel seçimlerde 18 belediyeyi kazanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacaklarının sözünü verdi.

31 Mart’ta seçmen nasıl bir tercih yapacak?

Birlikte göreceğiz.

Sağlıklı ve iyi kalın…

haber-midyat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu