Haber

AB’nin Türkiye raporuna sert tepki: Utanç verici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye için hazırladığı 2023 raporuna tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB Komisyonu’nun Türkiye konusunda önyargılı ve fanatik olmaya devam ettiğini söyledi.

“Utanç verici”

“AB’nin, bu rapor kapsamında Türkiye’nin Filistin’deki İsrail katliamına karşı tutumunun AB ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını vurgulaması utanç vericidir.”dedi Çelik, “Avrupa halkı ve tüm dünya, Türkiye’nin bu şekilde dahil edilmesini takdir edecektir.”İfadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2023 Türkiye Raporu, daha önceki raporlarda da görüldüğü gibi Türkiye’ye karşı önyargılı bir yaklaşımı yansıttığı için aynı fanatik değerlendirmeleri sürdürüyor.

Bu rapor kapsamında Türkiye’nin Filistin’deki İsrail katliamına karşı tutumunun AB ile hiçbir şekilde bağdaşmadığının vurgulanması AB açısından utanç vericidir. Avrupa halkı ve tüm dünya, Türkiye’nin bu şekilde tescillenmesini takdir edecektir…

Avrupa Birliği Komitesi ve AB’nin önde gelen devletleri Gazze’deki felakete rağmen gösterdikleri davranışlarla insani ve evrensel değerler adına konuşma yetkisini tamamen kaybetmişlerdir.

Avrupa Birliği ülke ve organlarının ortaya koyduğu bu durum, başta Türkiye olmak üzere tüm halklara ve insanlık vicdanına dayalı devletlere yönelik utanç verici bir yaklaşımdır.

Avrupa sokakları ile Avrupa devletleri arasında güçlü bir ayrıma tanık oluyoruz.

“Bir Kez Daha Uyarıyoruz”

Avrupa sokakları, Filistin’de yaşanan insani felakete ilişkin tüm engellemelere rağmen kozmik değerlere ve uluslararası hukuka uygun bir durum ortaya koydu.

Avrupa halkını bir kez daha selamlarken, AB organlarını da tarihe kara leke bırakan tutumları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

 

 

mustafakemalpasaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu