Haber

76 kişinin öldüğü yangının ardından cinayet çıktı: Cesedi ateşe verdi

Güney Afrika’da çok katlı bir binadaki yangını 2023 yılının Ağustos ayında kendisinin çıkardığını itiraf eden 29 yaşındaki şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Polis, şüphelinin hakim karşısına çıkacağını duyurdu ancak duruşma tarihi hakkında bilgi vermedi.

The Guardian’ın haberine göre, yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren şüpheli, dövüp boğarak öldürdüğü adamın cesedinden ‘kurtulmak’ için ateş yaktığını söyledi. Kimliği açıklanmayan şüpheli, cesedin üzerine benzin döküp kibrit yardımıyla ateşe verdiğini söyledi. Uyuşturucu kullandığını da anlatan adam, binada yaşayan uyuşturucu satıcısı tarafından kendisine bu kişiyi öldürmesinin söylendiğini iddia etti.

‘BİNA UYUŞTURUCU TACİLERİNİN KONTROLÜ ALTINDAYDI’

Yangına karıştığını itiraf ettikten sonra polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, 76 cinayet, 120 cinayete teşebbüs ve kundakçılıkla suçlandı.

Şüpheli, ‘Bay’ diye seslendi. Yangının çıktığı gün olay yerine gelen acil durum ekipleri, binadaki çok sayıda acil çıkış kapısının kilitli veya zincirli olduğunu bildirdi. Binada bulunan çok sayıda kişi pencerelerden atlarken, yangından sağ kurtulanlardan bazıları da bebeklerini ve çocuklarını pencereden dışarı atmak zorunda kaldıklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ, SORUŞTURMA EKİM AYINDA BAŞLADI

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa’nın, ‘yasadışı ev sahipleri tarafından ele geçirildiği’ söylenen Johannesburg şehir yönetimine ait binada çıkan yangınla ilgili soruşturma talimatı vermesinin ardından ekim ayında soruşturma açıldı ve yetkililerin açıklamaları devam etti. Bu soruşturma kapsamında acil servis çalışanının da görüşü alındı. Johannesburg Acil Servisler Başkan Yardımcısı, binanın ‘patlamaya hazır bir bomba’ olduğunu iddia etti. Öte yandan ahşap yapılarda yaşayan insanların yaşadığı binada herhangi bir yangın söndürücü veya hortum bulunmuyor. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu