Ekonomi

4 öğretmenin 8 civcivle başladığı iş bugün 1200 tavuğa ulaştı

8 civcivle başlayan 4 öğretmenin şu anda 1200 tavuğu var

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 4 öğretmen, hobi olarak kurdukları 8 civciv işletmesini büyüttüler ve şimdi 5 bin dönüm arazide 1200 tavuğa bakıyorlar.

Yüksekova ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü’nde 4 öğretmen bir araya gelerek tavuk çiftliği kurdu. Sivas’tan Savaş Varlıklı, Diyarbakır’dan Celal Bakıroğlu, Yüksekova’dan Fahrettin Vural ve İnanç Güneç, hobi olarak başladıkları civciv işini büyüterek 1200 civcivle ilçe birincisi oldu. Başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan ilçede kendi inisiyatifleriyle kurdukları çiftlikte 1200 tavuğun bakımını yapan öğretmenler, birçok vatandaşa örnek olmayı başardı.

Okullar tatil olurken, Diyarbakır’dan Bakıroğlu ve Sivas’tan Savaş Güçlü şehirlere giderken, Yüksekova’dan öğretmenler çiftlikle uğraşmaya başladı. Fahrettin Vural isimli öğretmen, “8 civcivle 4 kişi olarak bu işe başladık. Şu anda 1200 civcivimiz oldu. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Bey’in de yardımıyla bu işe girdik. Şu an 5 bin dönüm arazi üzerine çiftliğimizi kurduk ve yakında yumurta üretimine başlayacağız” dedi.

Köy tavuklarını kurdukları doğal ortamda beslediklerini söyleyen Yüksekovalı Kimya Öğretmeni İnanç Güneç, 3 öğretmen arkadaşıyla hobi olarak baktıkları civcivler sayesinde çiftlik kurduklarını ifade etti. Güneç, “Şu anda 5 bin dönümde 1200 tavuğun bakımını yapıyoruz. Önceliğimiz yumurtlayıp gelir elde etmek. Daha sonra civciv üretimini sağlayacağız. Amacımız Yüksekovalılara daha verimli ve daha az maliyetli civciv ve yumurta satmak.”

Öğretmenlerin kurduğu çiftliği inceleyen Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, girişimci öğretmenlerin Yüksekova’da örnek olduğunu belirterek, “4 öğretmen arkadaşımızın diğer çiftçilerimize de öncü olmasını temenni ediyorum. Üretim alanında her zaman çiftçimizin ve bu arkadaşlarımızın girişimlerinin yanında olacağız. Oda olarak her yerde vurguladığımız gibi, verimli bir Yüksekova için elimizden geleni yapacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu