Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “2 bin 847 personelimiz sahada”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Aynı sabah Afet Koordinasyon Kriz Masası’nı kurduk. Orada AFAD ile iletişime geçtik. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve ilçeleri için atamalar yaptık. general, 11 Şubat 2023. Bugün itibariyle 2 bin 847 personel sahada” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat depreminin büyük yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’da CHP Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Toplantı öncesi Kılıçdaroğlu’nun ardından belediye başkanları açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Sabah Afet Koordinasyon Kriz Masası’nı kurduk. Orada ilk önce AFAD ile iletişime geçtik. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve ilçelerine atamalar yaptık. Genel olarak 2 bin 847 çalışanımız var. 11 Şubat 2023’ün prestijiyle bölgede 453 araç, tır, kamyonet, arazi aracı, binek otomobil ve cenaze aracı deprem bölgelerine hizmet verdi.Toplam 540 TIR veya TIR ihtiyaç sahiplerini taşıdı. 11 adet portatif mutfak, 2 adet portatif fırın ile merkez illere yerleşildi.Günde 3 öğün sıcak yemek ve çorba hazırlandı.Ayrı ayrı 350 bin ekmek sevkiyatı yapıldı.Kahramanmaraş ve Malatya’da doğalgaz ve su nedeniyle ekmek yoktu. Kesildi.500’den fazla çalışanı olan buraya ASKİ atandı.124 tır içme suyu gönderdik.ASKİ’nin elindeki mobil arıtma tesisini Malatya’ya gönderdik.Hatay’da ASKİ’ye gönderdik, kazaya müdahale etmeye çalışıyoruz. Buradaki bölümleri etkin hale getirin ve şehri bir an önce suya kavuşturun. İnşaat ekipmanları bazen hasar görür. R. Onları da tamir ediyoruz.

Arama kurtarma çalışmalarında Hatay’da 85, Kahramanmaraş’ta 308 olmak üzere 393 vatandaş enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 3 ayrı ekip tüm illere giderek olası tehlikelere karşı ilaçlamaya başlıyor. Ayrıca bölgeye dezenfektan ve sağlık ürünleri de gönderildi. Bölgeye kedi ve köpek mamaları da gönderildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu