Haber

1999 Marmara Depreminde hasar gördü, 24 yıl sonra yıkım başladı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar gören binaların ortasında bulunan 6 katlı iş merkezinin yıkımına başlandı.

İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Leyla Atakan Caddesi üzerinde bulunan ve depremde hasar gören Kınay İş Merkezi’nin riskli bir yapı olduğunu, binanın yıkılması için gerekli makine ve teçhizatın bulunmadığını belirterek, binanın restore edilmesini talep etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacak.

Bunun üzerine Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve İmar Planlama Şubesi, binanın teknik incelemesini yaptı.

İlgili kurumlarla yapılan inceleme ve görüşmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi Heyetince söz konusu binanın 3194 Sayılı İmar Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve Belediye Kanununun ilgili unsurlarına uygun olarak yıkılmasına karar verildi. 5393 numara.

Gruplar binayı yıkmak için harekete geçerken, Leyla Atakan Caddesi’ndeki trafik akışı tek şeride düşürülürken, Şahabettin Bilgisu Caddesi’ne bağlanan Belde Caddesi trafiğe kapatıldı.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından iş merkezinde ilk kepçe vurularak yıkım çalışmalarına başlandı.

Ekiplerin kontrollü bir şekilde yıkımına başladıkları binadaki çalışmalarını 2 gün içinde bitirmeleri planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu