Haber

UEFA Avrupa Ligi’nde Finale Yükselen Roma’nın Oyun Tarzı Kerem Demirbay’ı Çıldırttı

UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında Bayern Levernkusen, Roma’yı konuk etti. Türk asıllı Alman futbolcu Kerem Demirbay’ın formasını giydiği Levernkusen, turnuvaya veda etti. Kerem Demirbay maç sonunda yaptığı açıklamayla Roma’nın oyun tarzını sert şekilde eleştirdi.

İlk maç 1-0 Roma üstünlüğü ile sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi yarı finallerinin geçtiğimiz hafta oynanan ilk maçında Roma, sahasında 1-0’lık skorla galip geldi. Almanya’da dün akşam oynanan rövanş maçı 0-0 berabere bitti ve Roma finale yükseldi.

İkinci maçta dikkat çeken istatistikler

1-0’lık rövanş maçında Roma, Almanya’da oldukça kontrollü bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmada neredeyse gole gitmeyi tercih etmeyen İtalyan ekibi, maçı 1 şut ve 0.04 gol beklentisiyle tamamladı. Roma’nın 90 dakikada attığı pas sayısı ise sadece 155 oldu. Bu pasların isabet oranı %61 olarak kaydedildi. Karşılaşmada Roma’nın süre oynaması da Kerem Demirbay’ın eleştirilerinin merkezinde yer aldı.

Kerem Demirbay’ın açıklamaları

Maçın ardından açıklamalarda bulunan takımın 10 numarası Kerem Demirbay, Mouirinho ve Roman oyuncuları şu sözlerle eleştirdi:

“Böyle bir oyunun yarı finalde ödüllendirilmesi çok yazık! Çok, çok acı verici. Sonunda bu oyunu iğrenç hale getirdiler’

Sunucu Laura Papendieck de Demirbay’ı destekleyen bir yorum yaptı:

  Romalı oyuncular her zaman sahadaydı. Güya bölgeye doktor gelmesini istediler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu