Haber

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev’i kabul etti

Türkmenistan Devlet Lideri Serdar Berdimuhamedov, Milletlerarası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ile görüştü.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, Berdimuhamedov, Raev’i bu önemli göreve seçilmesinden dolayı kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

Görüşmede, geleneksel işbirliğinin önemli alanlarına ilişkin konular ele alınırken, kültür sanat alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesi, bu alanda bilimsel araştırmaların yapılması ve ortak etkinlikler düzenlenmesi için olanaklar bulunduğu vurgulandı.

Bu bağlamda gelecek yıl TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı, büyük şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 300. yıl dönümünün 2024’te kutlanması mevzuları ele alındı.

Türkmen başkan Berdimuhamedov, 2024’ün “Mahtumkulu Firaki Yılı”, Türkmenistan’ın Anev kentinin de “2024 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilmesi kararından ötürü Raev’e ve onun aracılığıyla TÜRKSOY Daimi Kuruluna teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda taraflar TÜRKSOY çerçevesindeki işbirliğinin gelecekte de başarılı formda geliştirileceğine, yeni içeriklerle zenginleşeceğine ve aktif kültürel bağlantıların yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına olan inançlarını lisana getirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu