Haber

Türkiye, Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde 78 sporcuyla madalya için yarışacak

Türkiye, Slovenya’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde (EYOF) 7 branşta 78 milli sporcuyla madalya için mücadele edecek.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) tarafından iki yılda bir düzenlenen, 14-18 yaş arasındaki geleceğin yıldız sporcularının ilk kez bir olimpiyat organizasyonunda yer alma deneyimi yaşadığı EYOF’un 17.’si, 23 Temmuz’da Maribor’da başlayacak. Slovenya.

Maribor’daki düzenlemede Türkiye adına 7 branşta 78 sporcu podyuma çıkmak için mücadele edecek.

50 Avrupa ülkesinden 3 bin 600 sporcu ve idarecinin artistik cimnastikten oluşan toplam 11 branşta katılmasının beklendiği festivalde dağ bisikleti, kaykay ve 3×3 basketbol EYOF tarihinde ilk kez yarışma programına dahil edilecek. , atletizm, yol bisikleti, dağ bisikleti, hentbol, ​​judo, yüzme, tenis, voleybol, kaykay ve 3×3 basketbol.

Bakan Bak başarılar diledi

EYOF, Gençlik ve Spor müsabakaları öncesi milli sporculara başarılar dileriz. Spor Bakan Osman Aşkın Bak, bu tür düzenlemelerin yıllardır tesis ve sporcu yatırımı yapan Türkiye için değerli olduğunu belirterek, “7 branşta katılacağımız festivalden genç sporcularımızın bizleri gururlandıracak bir tablo ile döneceğine inanıyorum.” sözlerini kullandı.

Bakan Bak, festivale katılacak sporcu, antrenör ve idarecilerin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirtti.

Etkinlik 29 Temmuz’da sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu