Ekonomi

Truist, Mercury Systems hisse notunu sabit tuttu, fiyat hedefi 28 dolara düştü

Çarşamba günü Truist Securities, Mercury Systems hakkındaki duruşunu revize ederek şirketin hisselerinin notunu “Al”dan “Tut”a düşürdü. Şirket, derecelendirme değişikliğinin yanı sıra Mercury Systems için fiyat hedefini de önceki hedef olan 48 dolardan ciddi bir düşüşle 28 dolara düşürdü.

Notun düşürülmesi, Mercury Systems’in beklentilerin altında kalan ve 2024 mali yılı için revize edilmiş, daha az iyimser bir tahmine yol açan son performansının ardından geldi. Firmaya göre, gelir tahminleri orta noktada %15 oranında düşürüldü. Notun düşürülmesi, güçlü programlardaki emeklilik riskleri, azalan hacimlere yol açan teknolojik aksaklıklar ve olumsuz talep tamamlama (EAC) sayıları da dahil olmak üzere Mercury Systems’in karşılaştığı çeşitli zorlukları yansıtıyor.

Truist Securities, teknik risklerin 2025 mali yılı boyunca devam edeceği ve bunun Mercury Systems’e ilişkin varsayımlarını düşürmelerine neden olacağı yönündeki endişelerini dile getirdi. Serbest nakit akışı ve rezervasyonlar gibi bazı olumlu yönlere dikkat çekilmesine rağmen, önümüzdeki 6 ila 9 ay boyunca devam eden operasyonel belirsizlik, firmanın şirket hisseleri üzerinde destekleyici bir görünüm sürdürmesini zorlaştırdı.

Truist Securities analisti, devam eden zorluklar ve belirsizlikler göz önüne alındığında, Mercury Systems’in yüksek değerlemeyle işlem yapmasının çok az alanı olduğu sonucuna vardı. Bu, firmanın, hisse senedinin genellikle daha yüksek bir fiyat/kazanç oranı gerektirecek bir büyüme potansiyeli sunmayabileceğini öngördüğünü gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

Truist Securities, Mercury Systems’e bakış açısını değiştirdikçe, yatırımcılar InvestingPro’nun en son ölçümleri ve uzman görüşlerinde ek bağlam bulabilirler. Şirketin piyasa değeri yaklaşık 1,59 milyar dolar olup bu da segmentteki göreceli büyüklüğüne işaret etmektedir. Operasyonel zorluklarla karşı karşıya olmasına rağmen Mercury Systems, kısa vadeli yükümlülüklerini aşan likit varlıklarla önemli bir mali pozisyonunu sürdürüyor ve bu, mevcut aksaklıklar karşısında bir miktar istikrar sağlayabilir.

Üstelik Mercury Systems 52 haftanın en düşük seviyesinde işlem görüyor ve bu da hisse senedi fiyatındaki son düşüş baskısını yansıtıyor. Her ne kadar şirket son on iki aydır kârlı olmasa da analistler net gelirin bu yıl artmasının beklendiğini ve bunun da mali performansta potansiyel bir toparlanmaya işaret edebileceğini öngörüyor. Bu, InvestingPro’nun Mercury Systems’in temettü ödemediği ve muhtemelen gelecekteki büyümeyi artırmak için faydaları şirkete geri yatırdığı yönündeki ipucuyla tutarlıdır.

InvestingPro Verileri aynı zamanda 2024 yılının ilk çeyreğine kadar olan son on iki ay için Fiyat/Defter oranının 1,16 olduğunu gösteriyor ve bu da hisse senedinin net varlık değerine yakın bir seviyede işlem görebileceğini gösteriyor. Ancak şirketin F/K oranının -33,97 olması ve başa baş döneme ait düzeltilmiş F/K oranının -51,67 olması, yatırımcıların şu anda olumsuz kazanç beklentilerine sahip olduğuna işaret ediyor.

Daha derin analiz yapmayı düşünenler için InvestingPro ek bilgiler sunmaktadır. InvestingPro’da bulabileceğiniz Mercury Sistemleri için altı InvestingPro İpucu daha var. Bu bilgiye ulaşmak için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu