Teknoloji

Tesla ve Volvo’nun ardından Suzuki de üretimi durdurdu

Kızıldeniz’deki çatışmalar nedeniyle nakliye gemilerinin aksaması, Avrupa’daki otomobil üreticilerini zor durumda bıraktı.

Geçen hafta Tesla Almanya’daki üretimini askıya aldı ve Volvo da Avrupa’daki üretiminin bir kısmını durduracağını açıklayarak sorunun önemli olduğunu gösterdi.

Suzuki de üretimi durdurdu

Artık Suzuki bu trendi takip eden en son otomobil üreticisi oldu. Şirket, Macaristan’daki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Suzuki’nin Macaristan’daki fabrikasında üretime ara verme kararı 15-21 Ocak tarihleri ​​arasında geçerli olacak ve bu bir haftalık aradan sonra üretim yeniden başlayacak.

Şirket, Reuters’e yaptığı açıklamada, bu kararın Japonya’dan motor sevkiyatındaki gecikmeler nedeniyle alındığını belirtti.

Bu üretim kesintileri, Kızıldeniz’deki gemilere yapılan saldırılar gibi olaylar nedeniyle uluslararası ticarette yaşanan aksamalarla ilişkilidir.

Bu tür baskınlar nakliye süreçlerini aksatıyor ve dünya çapında birçok sektörü etkiliyor. Çağdaş otomotiv üretimi oldukça karmaşık olduğundan ve küresel olarak entegre tedarik zincirlerine dayandığından, otomobil üreticileri de bu durumdan kaçınmakta zorlanıyor.

ortaca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu