Ekonomi

Tesla, Almanya’daki bazı alıcılar için araba fiyatlarını düşürdü

elektrikli otomobil üreticisi tesla, Pazartesi günü Almanya’daki ticari müşteriler için ek indirimler uyguladıklarını açıklayarak şirketin giderek daha agresif bir fiyatlandırma stratejisi izleyeceğinin sinyalini verdi.

Bir şirket temsilcisine göre, filo alıcıları artık ekstra 2.250 euro (2.447 $) indirimden yararlanabilecek. Bu teşvik, Ağustos ayı sonuna kadar teslim edilmesi gereken tüm acil Model 3 ve Model Y araç siparişleri için geçerlidir.

Devlet sübvansiyonları da dahil olmak üzere indirimlerin toplamı 9.750 Euro’ya kadar çıkabilir – Model 3’ün fiyatının yaklaşık yüzde 30’u ve Model Y’nin fiyatının yaklaşık yüzde 25’i.

Bu teklifin zamanlaması, 1 Eylül’de sona erecek olan işletmeler için tasarlanmış bir hükümet programında kalan süre ile uyumludur. Daha sonra, bonus yalnızca özel müşterilere sunulacaktır.

Bu yılın başlarında kârlılık üzerindeki olumsuz etkiye rağmen Tesla, talebi artırmak için fiyatları düşürmeye devam etme niyetini açıkladı. Emsal stratejilerin geçmişte diğer otomobil üreticilerini olumsuz etkilediği unutulmamalıdır.

TSLA hisseleri Salı günü piyasa öncesi zamanlarda %0.59 arttı.

sehzadelerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu