Haber

Tekirdağ’da ‘sahte doktor’ soruşturmasında banka hesapları incelenecek

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan, düzmece diploma ile vazife yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz (20) olayıyla ilgili Sıhhat Bakanlığı’nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı. Savcılığın soruşturması kapsamında el konulan cep telefonunun incelemesi süren Özkiraz’ın banka hesapları da incelenmeye alındı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan ve öteki tabiplerin şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra geçersiz diploma ile hastanede misyon yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz’ın tutuklanmasının akabinde olaya ait soruşturma devam ediyor. Sıhhat Bakanlığı’nın gönderdiği 2 müfettiş, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne 4 gün süren çalışmalarını tamamladı. Ayşe Özkiraz’ın verdiği, “Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki tüm cerrahi branşlarda doktorlarıyla irtibat kurdum, muhabbet ettim. Birçok kere ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Hekim M.K.’nin hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş sürecini şahsen kendim yaptım. Öbür cerrahların da ameliyatlarına katıldım lakin bu öteki tabiplerin ameliyatlarında rastgele bir tıbbi süreç yapmadım. Yalnızca gözlemci oldum. Bu ameliyatlara daima hekimlerin isteğiyle girdim. Hastanede herkes beni sevmişti. Burada bulunduğum vakit zarfında vakit zaman önlük, forma giyip stetoskop takıyordum. Birçok muayene ve ameliyata katıldım” sözlerinden yola çıkan müfettişler, başhekim Mehmet Ali Filiz, İdari ve Mali Hizmet Müdürü Tufan Çetinkaya ile vazifeli cerrahlar ile asistanların ifadelerine başvurdu.

Müfettişlerin ayrıca hastanede ayrıntılı incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Müfettişlerin tomografi, emar ve ameliyathane kısımlarında da incelemelerde bulunduğu belirtildi. İncelemelerini tamamlayan müfettişler, Çerkezköy’den ayrıldı.Soruşturma kapsamında daha önce el konulan cep telefonu incelemesi süren Ayşe Özkiraz’ın banka hesapları da incelenmeye alındı. Özkiraz ise ifadesinde, üzerine atılı suçlamaları kabul etti. Özkiraz, “Bu süreçte kimseyi maddi olarak mağdur etmedim. Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim. Sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum” dedi.

Ayşe Özkiraz’ın vakit zaman sakinleştirici ilaç aldığını ve bu ilacı içince rahatladığını söylediği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu