Ekonomi

Şube Müdürlerinin Özlük Hakları İyileştirilmelidir

Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Cebeci, 7’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri çerçevesinde, “Şube müdürlerinin özel hizmet tazminat oranları yüzde 135’ten yüzde 175’e, ek ödeme oranları ise 2019 yılına kadar artırılmalıdır. 25 puan.”

Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Cebeci, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cebeci, şube müdürleri ve yönetici sıfatına sahip ekiplerin kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal hafızası olduğunu, değişime ve gelişime açık olmaları, mevzuata hakim olmaları nedeniyle vatandaşların sorunlarını da analiz etme makamı olduklarını söyledi. ve pratik. Cebeci yaptığı açıklamada, “Orijinal/stratejik konumlarına rağmen, devletin yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin yürütülmesinde bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarında ana hizmet birimleri olan şubeler, mevcut duruma rağmen hak ettikleri mali ve sosyal hakları alamazlar.Kamu hizmetlerinin sunumundaki verimlilik anlatılır.Uyum ve uyumun sağlanabilmesi için şube müdürleri ve öncelikle yöneticiler düzeltilmeli ve mevcut fiyat adaletsizlikleri giderilmelidir.

“Şube müdürlerinin özlük haklarının düzenlenmesi onların işe karşı motivasyonlarını artıracaktır”

Cebeci, şube müdürlerinin birçok idari işlemde görev aldıklarını belirterek, “Bu görevde şube müdürlerinin özlük haklarının uyumlaştırılması işe olan motivasyonlarını artıracaktır. Sonuç olarak yapılan tüm iyileştirmeler kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle kamu yönetiminin bel kemiği olan bizler, şube müdürü ve müdürlerin taleplerinin değerlendirilmesinde fayda olacaktır” dedi.

“Özel hizmet tazminat oranları yüzde 135’ten yüzde 175’e çıkarılmalı”

Şube müdürleri ile kamuda görev yapan yöneticilerin sorunlarının çözülmesi için hiyerarşik dengelerin sağlanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Cebeci, şu ifadeleri kullandı:

“Şube müdürleri 666 Sayılı KHK ile uğradığımız mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak ve bu doğrultuda şube müdürlerinin özel hizmet tazminat oranları yüzde 135’ten yüzde 175’e, ek ödeme oranları ise artırılarak yüzde 175’e çıkarılacak. 25 puan ile 2 bin memurluk ve 8 bin görev tazminatı verilecek.II nolu tablonun ilgili kısmına eklenmekle birlikte yasal düzenleme şeklinde gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyorlar. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname eki. – ANKARA

karacoban-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu