Haber

Onun adı ‘Kaan’dı.

ANKARA (İGFA) –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelecek Yüzyıl Tanıtım Programı’na katıldı.

Programda Hürjet ve yerli savaş uçağımız pistte iken Erdoğan, “İlk yerli uçağımızın adı Kaan, ülkemize hayırlı olsun. Uçağın adı Devlet Bahçeli Bey” dedi.

İletişim Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, HÜRJET’in sahneye çıkmasının ardından gövdesinde KAAN yazan MMU, sahne önünde belirlenen noktada taksisini tamamladı.

KAAN ve HÜRJET’in motoru kapatmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda HÜRJET karşımızda, KAAN’ımız da karşımızda. İkisini de karşımda görünce Yahya Kemal’in bu satırları geldi aklıma. “Bu fırtına Türk ordusudur ey Rabbi/ Senin uğrunda can veren. Ordu budur yâ Rab/ Ezanlarla adın yükselsin/ Galip ol, çünkü bu, İslâm’ın son ordusudur.’ Ülkemize hayırlı, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HÜRJET Test Pilotu Ercan Çelik ve MMU KAAN Test Pilotu Gökhan Bayramoğlu’nun kask ve peçelerini takdim ettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilotlara plaket takdim etti.

“İSMİ YÖNETİLDİ VE DEVLETİN BABASI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türk havacılığındaki bazı kritik projelerle önemli kilometre taşlarını geride bıraktığını belirterek, “Hava Kuvvetlerimizin ana muharebe gücü olacak Milli Muharip Uçağımızı hangardan çıkardık ve operasyonlarını tamamladık. bir pist başı yapıldı.Ülkemizin ilk insanlı süpersonik jet uçağı Hürjet’in ilk uçuşunu gerçekleştirdik.Nasıl buldunuz, beğendiniz mi?Teşekkürler… Bu millet yapacak, inanacaklar mı? Atak Taarruz Helikopterimizin kardeşi diyebileceğimiz ağır sınıf taarruz helikopterimiz Atak-2’yi ilk kez denize indirdik.” söz konusu.

Anka-3 Muharip İnsansız Muharip Uçak’ın dünyanın ilk uçan insansız savaş uçağı Kızılelma’nın ardından ilk yürüyüşünü yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurur verici gelişmeleri taçlandırmak için yeni adımlar atacaklarını ve bunlardan birinin de Milli Muharip Uçak olduğunu belirtti. adını “KAAN” koydular.

“UÇAK MODERNİZASYONUNDA ÇOK GELİŞMİŞ YETENEKLERİMİZ VAR”

Halihazırda birçok ülkenin uçak ve helikopterleri için modül ürettiklerini, sistemler geliştirdiklerini ve yazılımlar geliştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın kullandığı uçakların birçok modülünde Türkiye imzası bulunduğunu ve uçaklarını modernize etme konusunda ileri düzeyde kabiliyetlere sahip olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN’a giderek pilotlarla görüşerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAAN’ın gövdesine 1 Mayıs 2023 tarihini yazdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından kokpitine geçti. KAAN’ın kokpitinde uçakla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere el sallayarak poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir oturduğu KAAN’ın kokpitindeki kanopiyi kapatarak pilot selamı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandan ayrılmadan önce TAI çalışanları ile de aile fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu