Haber

Laron tipi gelişim geriliği hastası Saadet Bayazıt, zorluklara rağmen sosyal hayatta örnek oluyor

Kahramanmaraş’ta yaşayan 21 yaşındaki 1 metre 35 cm boyundaki Saadet Bayazıt, yaşadığı zorluklara rağmen sosyal hayatında aktif olarak insanlara örnek oluyor.

Laron Tipi Gelişim Geriliği hastalığıyla mücadele eden 21 yaşındaki Saadet, karşılaştığı zorluklara rağmen çalışarak hayata tutunmaya çalışıyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası evde kalmadığını ve birçok etkinliğe katıldığını söyleyen Bayazıt, katıldığı kitap kafede çay servisi yapıyor, masayı siliyor, müşterileri selamlıyor.

Boyu nedeniyle hayatında yaşadığı zorlukları tek başına aşmaya çalıştığını belirten Bayazıt, “Bu konuda aileme bile zorluk çıkarmıyorum.”

Sosyal hayatta çok mutlu ve aktif olduğunu belirten Bayazıt, “1 metre 35 cm boyum var. Depremden sonra evde kalmadım. O dönemde hep etrafta dolaştım. Kitap kafeye geliyorum. Depremde eski yerler yıkıldı ama artık buraya geliyorum. Arkadaşlarımla burada vakit geçiriyorum.” “Burada çay, kahve içiyoruz. Elimden geldiğince onlara yardım ediyorum. Ne kadar çok şey yaparsam, ne kadar sosyalleşirsem o kadar mutlu oluyorum” dedi.

Boyumdan dolayı zorlandığım dönemlerin olduğunu belirten Bayazıt, “Ama bütün işlerimi kendim yapmaya çalışıyorum. Aileme bu konuda zorluk çıkarmıyorum. Kendi işimi kendim halletmeye çalışıyorum.” . En çok zorlandığım şey mobilyalar. Bardak, tabak vb. almak istiyorum ama boyum kısa olduğu için alamıyorum. “Elbette satın alarak o sorunu çözmeye çalışıyorum. bir sandalye. Benim gibi insanlara tavsiyem evleriyle yetinmemeleri ve bol bol seyahat etmeleridir” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

sariyer-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu