Yaşam

Kurtlar Vadisi’nde Cerrahpaşalı Halit Özcan Varaylı’nın Son Halini Görmelisiniz

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Kurtlar Vadisi, Türk dizi tarihinin unutulmaz yapımlarından biri haline geldi. Hem hikayesi hem de karakteriyle milyonların beğenisini kazanan aksiyon dolu yapım, sayısız repliğiyle hafızalarımıza kazındı. İzleyicileri ekranlara kilitleyen dizinin en değerli karakterlerinden Süleyman Çakır’ın öldürülmesi ülke çapında ses getirdi. Dizide Çakır’ı öldüren Cerrahpaşalı Halit’e Özcan Varaylı hayat vermişti. Birçok yapımda rol alan Özcan Varaylı gündem oldu.

Ayrıntılara bir göz atalım.

2003 yılında “Bu Bir Mafya dizisidir” sloganıyla yayın hayatına başlayan Kurtlar Vadisi de elbette ekranlara damgasını vuran yapımlardan biri oldu.

Başrollerini Necati Şaşmaz, Mahsus Namal, Selçuk Prosedür ve Oktay Kaynarca’nın paylaştığı Kurtlar Vadisi konusu güçlü oyuncu kadrosuyla adeta unutulmazdı.

Sayısız repliğiyle hala hafızalarımızın bir köşesinde yer alan heyecanlı dizinin karakterlerinin her biri birer efsaneydi.

Kurtlar Vadisi’nin en sevilen karakteri kim diye düşünüyorum. Oktay Kaynarca’nın hayat verdiği ‘Süleyman Çakır’ diye bir soru sorsak pek çoğumuzun cevabı şüphesiz olacaktır.

Yapımın ikonik karakteri Süleyman Çakır’ın dizide öldürüldüğü anı hatırlıyor musunuz? Çakır’ın hangi bölgede vurulduğunu, hangi bölgede öldüğünü ülkenin neredeyse yarısı biliyor, çok seviliyordu.

Hepimiz ezberledik, Çakır 43. bölümde vuruluyor ve 45. bölümde ölüyor.

Laz Ziya’nın kızının gözü önünde Çakır’ı kimin öldürdüğünü hatırlıyor musunuz?

Cevap Cerrahpaşalı Halit! Polat Alemdar tarafından öldürülen kardeşinin intikamıyla yanıp tutuşan Cerrahpaşalı Halit, Polat ve Çakır’ın düşmanlarından biriydi. Süleyman Çakır’ı öldüren ve ülke çapında yas tutan kişidir.

Dizinin 37. bölümünde yapımcılığa dahil olan Halit karakterini Özcan Varaylı canlandırmıştır. Başarılı oyuncunun dizideki performansı oldukça başarılıydı.

Çakır’ın intikamını alanlar ise Memati ve Polat Alemdar oldu. 45. bölümde Halit karakteri Memati tarafından telle boğuldu.

O zamanlar Kurtlar Vadisi seyircisi tarafından pek sevilmeyen Özcan Varaylı, canlandırdığı karakterlerle en sevdiğimiz oyunculardan biri.

Özcan Varaylı, Kurtlar Vadisi’nden sonra birçok yapımda yer aldı. Hatta Varaylı’nın Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz için teklif yaptığı ancak kabul etmediği haberiyle gündeme gelmişti.

Vuslat, Teşkilat gibi yapımlarla ekranlarımıza gelen Özcan Varaylı’nın son hali gündem oldu.

İşte usta oyuncunun son hali..

??

??

??

??

Bahis hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Gelelim yorumlara…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu