Haber

Kırık bacağının yerine dikilen makinist, Zonguldak’ta yürüyüşe başladı.

Zonguldak’ta geçirdiği iş kazası sonrası sol bacağı kesilen makine ustası, 7 aylık tedavi sürecinin ardından yeniden adım attı.

Geçen yıl Haziran ayında Kilimli ilçesinde iş kazası geçiren Celal Gök (56) sol ayağını kırdı. Sağlık ekiplerince kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Gök’ün ayağı, 6 saat süren ameliyatın ardından yerine dikildi.

Çaycuma Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi de gören Gök, 7 aylık tedavinin ardından tekrar yürümeye başladı.

Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrah Opr. Murat Bilgin, gazetecilere verdiği demeçte, hastanın ameliyat edilmesinin ardından uzun bir tedavi sürecinin başladığını söyledi.

Gök’ün birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındığını anlatan Alım, “Deri ve kemik nakli ve kemik düzeltme ameliyatlarının ardından ayak bileği hareket edip yürüyebilir hale geldi. Daha sonra hastamızı servisimize sevk ettik. Çaycuma Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi uzmanıyım.Bu tedavi ile hastamız artık yardımsız yürüyebiliyor.” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Meliha Işık Köfkeci, hastanın kendilerine başvurduğunda tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Başarılı geçen ameliyatın ardından rehabilitasyonumuzla hastayı da ayağa kaldırdık. Hastanın rehabilitasyon sürecinde yaklaşık 3 hafta boyunca kişiye özel planladığımız rehabilitasyon programı ile her gün yürüme analizleri yaparak çalıştık. Hasta artık düz yüzeylerde desteksiz ve dengeli bir şekilde yürüyebiliyor.”

Celal Gök ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek, “Ayağa kalkıp yürüyeceğime dair hiçbir ümidim yoktu. Ailem, doktorlarım ve çalışanlarımın desteği sayesinde bu günlere geldik. Ayağa kalkıp yürüyebiliyordum. Artık ayaklarımı hareket ettirebiliyorum, desteksiz yürüyebiliyorum. Şans eseri yürüyerek yürüyebilirdim. Bu da benim için iyi bir şey değildi.” açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu