Haber

İzmir’den deprem bölgesine yardım malzemeleri yağıyor: Havadan, karadan ve denizden kesintisiz destek

10 ili sallayan büyük depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tüm kent yaraları sarmak için seferber oldu.

Başkan Tunç Soyer’in yaptığı dayanışma daveti ile deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için halk, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda firma İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teşkilatına katıldı. İlk iki günün sonunda 46 tır, 15 tır, 3 uçak ve 1 gemi ile İzmir’den bölgeye gerekli malzeme, ekipman ve işçi sevk edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesi için başlattığı temel çalışmaları artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı Umut Hareketi, vatandaşların desteğiyle büyüyor. 6-7 Şubat 2023 tarihlerinde İzmir’den deprem bölgesine 46 tır, 15 tır, 3 uçak ve 1 gemi insani yardım malzemesi, yardım ekipmanı ve işçi sevk edildi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Osmaniye, Adıyaman ve Şanlıurfa’ya 180 bin battaniye ve yorgan, 140 bin modül giysi, 5 bin soba ve soba gibi tonlarca insani yardım malzemesi gönderildi.

Ayrıca 332 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı ve aralarında doktor, operatör, şoför, aşçı, psikolog ve veterinerin de bulunduğu 110’u arama kurtarma görevlisi olmak üzere 133 araç deprem bölgesine ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama kurtarma ekipleri bölgeye inerken, portatif mutfak ve sıcak yemek üretecek portatif ameliyathane de devreye giriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

habercamardi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu