Haber

Eskişehirli esnaf depremzedelere yardım ediyor: Kimi evini açtı, kimi kira indirimi yaptı

Eskişehirli esnaf depremzedelere yardım ediyor: Kimi evini açtı, kimi kira indirimi yaptı

ESKİŞEHİR – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başka illere taşınan vatandaşlar kira artışlarından mağdur olurken, Emlak Komisyonları Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir’de kiraların değişmediğini belirterek, “Bazı esnaflar zam kararı aldı. evleri bedava.”

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, 41 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Bölgedeki yerleşim birimleri yıkılırken, depremin vurduğu illerden diğer illere göç başladı. Deprem bölgesine yakın şehirlerdeki nüfus yoğunluğu gözle görülür şekilde arttı ve buna bağlı olarak kiralar da arttı. Deprem sonrası bazı illerde kira artışları fırsatçılık olarak nitelendirilirken, bu durum depremzedelerden etkilenen vatandaşları mağdur ediyor. Valiliğin açıkladığı rakamlara göre depremzedelerin yerleştiği illerden biri olan Eskişehir’e 17 bin 237 depremzede geldi. Önümüzdeki günlerde bu sayının artması beklenirken, kentte kira fiyatlarının sabit kalması, hatta bazı ev sahiplerinin ücretlerde indirim yapması dikkat çekiyor. Bazı Eskişehirli ev sahiplerinin yardımsever tavrı başta depremzedeler olmak üzere vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. İlçeye ve binaya göre değişiklik gösteren Eskişehir’de kira fiyatları 2 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor.

“Depremde vatandaşlara yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz”

Deprem bölgelerinden kente yerleşen vatandaşlarla ilgili de konuşan Eskişehir Emlak Odası Emlak Komiteleri Başkanı Gazi Çelik, gelen nüfusun kira fiyatlarına etki etmediğini belirtti. Eskişehir esnafının deprem bölgesinden gelen vatandaşlara her zaman yardım ettiğini belirten Çelik, “Ülke olarak çok şiddetli bir deprem yaşadık, Allah bir daha olmasın. Bu afet bütün illerimizi etkiledi. Yaklaşık 7 bin 500-10 bin depremzede var. Eskişehir’e geldi.Pandemi döneminde.İnşaat üretimi düştüğü için konut bulma sorunu var.6 aydır kışı yaşayan bir şehir olarak tüm vatandaşlarımız evde.Bazı esnafımız evini verme kararı aldı. depremden etkilenen vatandaşlara yardım için evler bedava.Vatandaşa elimizden gelen yardımı yapıyoruz.Aslında Eskişehir halkı bu konuda hassastır.Üyelerimizden herhangi bir zam talebi veya şikayeti gelmemiştir. , vatandaş veya müşterilerimiz.Bazı esnafımız 2-3 aya kadar kira almıyor,bazıları da kiralarını düşürerek vatandaşa destek oluyor.Buradan itibaren kiralar 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. yere ve binaya göre değişir” dedi.

haberurgup.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu