Haber

Diyarbakır’da 435 kilo esrar ve 632 bin 120 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen Eren Huzur İlkbahar-Yaz Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç operasyonunda 435 kilogram esrar ve 632 bin 120 esrar kökü ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı, bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yapanlar arasındaki bağlantının somut delillerle ortaya çıkarılması, operasyon alanında gizlenen uyuşturucu unsurların ve bu unsurların tespit edilmesi amacıyla görevlendirildi. onları saklayan ve adalete teslim eden. -Yaz Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç operasyonu düzenlendi.

Söz konusu operasyonda; 38 kilogramı toz esrar, 397 kilogramı bitkisel olmak üzere toplam 435 kilogram esrar, 332 bin 920 kök kenevir bitkisi ve 299 bin 200 kokarca bitkisi olmak üzere toplam 632 bin 120 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 3 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, kenevir ve kokarca bitkilerinden kök örneği alındıktan sonra uyuşturucuların koruma altına alınarak yerinde imha edildiği belirtildi. – DİYARBAKIR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu