Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad barışacak mı? Eski Şam Büyükelçisi merak edilen soruya son noktayı koydu

Türkiyebir taraftan Suriye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kuzeyine kara harekatının sinyallerini verirken, “Esad’la görüşme olur, siyasette dargınlık olmaz” sözleri. Son olarak ABD’nin eski Şam Büyükelçisi, yazısında iki ülke arasındaki ilişkilere ve liderlerin olası görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BARIŞ HALA UZAKTA”

ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Londra merkezli Arap gazetesi Asharq Al-Awsat’ta yayınlanan makalesinde, “Türkiye- SuriyeBarış hala çok uzakta”. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esad arasındaki ilişkiyi yazısında ele alan Ford, ikilinin sadece “olduğunu” söyledi. Suriye“Türkiye’deki Kürt kümelerinin özerkliğine itiraz” konusunda anlaştıklarını belirtti.

Esad SEÇİMLERİ BEKLİYOR

Ford ise yaklaşan 2023 seçimlerine işaret ederek Beşar Esad’ın sonuçları beklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Esad, güçlü Türk muhalefetinin Erdoğan’ın tüm Suriye politikasına saldırmasını izliyor. Muhalefet partileri Şam ile hızlı bir siyasi açılım çağrısı yapıyor.

“PUTİN’İN TEKLİFİNİ REDDETTİM”

Esad, Türkiye’deki muhalefet Haziran seçimlerini kazanırsa, muhtemelen Türkiye’nin muhalefet savaşçılarından oluşan takviyesini daha kolay bir şekilde yok etmeyi umuyor. Bu nedenle Putin’in Erdoğan’la fotoğraf çektirme teklifini kibarca reddetti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu