Haber

‘Barınamayanlar’ yargılanıyor: Gençlerin sorunu görmezden geliniyor

Gençlerin barınma krizine karşı bir ortaya gelerek oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi’nden 46 öğrenci, bugün Ankara’daki 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak.

‘ÖĞRENCİLERİN SESİNİ DUYURMAK İSTEDİK’

12 Aralık’ta ‘Gençlerle yürü’ sloganıyla Ankara’da aksiyon yapmak isteyen gençler, kente giderken polis tarafından yolları kesilip gözaltına alınmıştı. 2911 sayılı Toplantı ve Şov Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 46 öğrencinin yanı sıra üç gazeteciye de dava açıldı.

İlk duruşması bugün görülecek dava öncesi, Cumhuriyet’e konuşan Barınamıyoruz Hareketi’nden Ezgi Ertürk, öğrencilerin barınma meselesini, ve yoksulluğunu gösterebilmek için hareket yaptıklarını belirtti. Öğrencilerin seslerini duyurabilmek için bu türlü bir yol izlediğini belirten Ertürk, “Gençlerin barınma sorunu görmezden geliniyor. Mevcut sorunun kolay bir konut krizinden ibaret olduğu argüman edilerek mikrofonlar öğrencilere değil, emlakçılara uzatılıyordu. Biz o periyot, yetkililere görmezden gelinen milyonlarca öğrenciyi görmek zorunda olduklarını hatırlattık. Nihayetinde de o denli oldu, parklarda yatma hareketlerinin akabinde bütün lokal idareler o periyot için öğrencilere misafirhanelerini açma kararı aldı. Barınma, bir öğrenci sorunu olarak herkes tarafından konuşulmaya başlandı ve tıpkı yetkilileri hakkımızda açıklama yapmaya mecbur kaldı. Gençlerin kendi çaresizliği ile tek başına bırakmamak için çalışıma yürüttüklerini belirten Ertürk, “Ancak bir araya gelirsek, kendi hayatımızın neye benzeyeceğinin kararını kendimizin alabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl 12 Aralık’ta, Meclis’te eğitim ve gençlik bütçelerinin tartışılacağı gün, gençlerin barınma sorunu anlatmak için, Ankara’ya, yürümek istediklerini belirten Ertürk, “Ulus Meydanı’nda miting yapmak istediğimiz için Ankara yolunda gözaltına alındık ve o gün 16 saat gözaltında kaldık. En temel anayasal, demokratik haklardan biri olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkımızı kullandırmamakla kalmadılar, bu hakkın kanun numarasına muhalefetten bizi yargılıyorlar” dedi. Ertürk, “Barınma hakkımızı ve bu uğurda yaptığımız her şeyi savunacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu