Ekonomi

AstraZeneca, uygun ABD hastaları için inhaler maliyetlerini 35 dolarla sınırladı

WILMINGTON, Del. – AstraZeneca, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavileri de dahil olmak üzere inhale solunum ilaçlarına ihtiyaç duyan ABD’li hastalar için tasarruf programlarını genişlettiğini duyurdu. 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren, uygun hastalar inhaler ilaçlarını ayda en fazla 35 $ karşılığında temin edebilecekler.

Bu girişim, AstraZeneca’nın AIRSUPRA®, BEVESPI AEROSPHERE®, BREZTRI AEROSPHERE® ve SYMBICORT® gibi ilaçları içeren tüm ABD inhaler solunum portföyünü kapsamaktadır. Bu hamle, şirketin sigortasız veya yetersiz sigortalı hastalar için kritik ilaçlara erişimi ve satın alınabilirliği geliştirme taahhüdüne dayanmaktadır.

AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, şirketin ilaçlarını daha uygun fiyatlı hale getirmeye kendini adamış olmasına rağmen, sağlık sisteminin karmaşıklığının reform için işbirliğine dayalı çabalar gerektirdiğini vurguladı. Soriot, hastaların ilaçlarını sadece bugün değil gelecekte de karşılayabilmelerini sağlamak için Kongre’yi kilit paydaşları bir araya getirmeye çağırdı.

Tasarruf programının genişletilmesi, AstraZeneca’nın SYMBICORT’un liste fiyatını 1 Ocak 2024’te önemli ölçüde düşürmesinin ve hastaların inhaler solunum yolu ilaçlarına erişimini kolaylaştırmak için indirim ve iadeler sağlamaya devam etme sözü vermesinin ardından geldi.

AstraZeneca, kronik solunum yolu hastalıklarının kapsamlı karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ilaç-cihaz kombinasyonları ve yeni tedaviler geliştirmeye odaklanarak solunum hastalarına hizmet verme konusunda 50 yılı aşkın uzun bir geçmişe sahiptir.

Tasarruf programı hüküm ve koşullara tabidir ve federal hükümet sigorta programına kayıtlı olanlar, hükümet kısıtlamaları nedeniyle katkı payı desteğinden hariç tutulmaktadır.

Bu girişim, AstraZeneca’nın kırk yılı aşkın süredir hastalara yardım sağlayan ve 2007’den bu yana beş milyondan fazla kişiye yardım eden AZ&Me Reçete Tasarruf Programı aracılığıyla hasta bakımını iyileştirmeye yönelik daha geniş çabalarının bir parçasıdır. Program, AstraZeneca ilaçları reçete edilen ve bu ilaçlara erişimde finansal engellerle karşılaşan kişilere yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bu makaledeki bilgiler AstraZeneca’nın basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

arifiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu